5 dolog, amit tegyünk meg, ha álláshirdetésre jelentkezünk

5 dolog, amit tegyünk meg, ha álláshirdetésre jelentkezünk
5 dolog, amit tegyünk meg, ha álláshirdetésre jelentkezünk

Előfordul, hogy akkor is böngészünk egy álláshirdetést, ha éppen van munkánk. Nagy izgalom is elfoghat bennünket, ha éppen álmaink állását pillantjuk meg hirdetés formájában.

Mit teszünk ilyenkor? A legtöbb ember gyorsan el is küldi az önéletrajzát, pedig ez az egyik legrosszabb lépés, amit tehetünk. Mutatjuk is, hogy mi az az 5 dolog, amit mindenképpen tegyünk meg, mielőtt bármilyen álláshirdetésre is jelentkezünk!

Készítsünk egy nagyon jó önéletrajzot!

Mit is jelent az a nagyon jó önéletrajz? Hiába van már egy remekbe szabott önéletrajzunk és motivációs levelünk, ha az nem passzol a kiszemelt pozícióhoz. Mindenképpen legyenek feltüntetve az önéletrajzban az adott munkához szükséges készségek, képességek és természetesen, a korábbi munkatapasztalatok. Jó „trükk” az is, ha a motivációs levelünkbe belecsempésszük – ne túl feltűnően – az álláshirdetés kulcsszavait, ezzel mintegy testre szabjuk mind az önéletrajzunkat, mind a motivációs levelünket.

Ne gondoljuk, hogy az első a legjobb

Megírtuk az önéletrajzot és nyugodtan hátra dőlünk a székünkben. Boldogan nyugtázzuk, hogy ezzel el is készültünk. Az önéletrajz olyan, mint az írás. Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy tökéletes CV-t alkottunk, de ez közel sincs így. Olvassuk át még néhányszor, mert biztos, hogy találni fogunk benne hibát. Ha már sokadik alkalommal is átolvastuk, kérjünk meg valaki mást is, hogy ellenőrizze, mégsem maradt – e benne helyesírási hiba vagy elírás. Több szem valóban többet lát.

Azt tegyük, amit kérnek

Az álláshirdetők nem kedvelik, ha nem az elvárásoknak megfelelő önéletrajzot kapják. Ha kiemelik a hirdetésben, hogy fényképes önéletrajzot várnak, akkor olyat küldjünk. Ha motivációs levelet is kérnek, ne felejtsük el azt is csatolni. Ha az elérhetőségünknél szükség van a telefonszámunkra, ne csak az email címünket adjuk meg.

A közösségi oldalról se feledkezzünk meg

A közösségi oldalak ma már napjaink szerves részei. Azonban mielőtt elküldenénk az önéletrajzunkat a kiválasztott pozícióra, mindenképpen ellenőrizzük, hogy például a Facebook profilunk, oldalunk azt közvetíteti – e rólunk, amit az adott cég elvár majd tőlünk a meghirdetett pozícióban.

Alaposan gondoljuk meg

Mielőtt valóban továbbítjuk az önéletrajzunkat, fontoljuk meg, hogy valóban a megfelelő állásra jelentkeztünk? Ismerjük a céget, ahol dolgozni szeretnénk? Akarjuk ezt az állást vagy csak hirtelen ötlet vezérelt bennünket, hogy jelentkezzünk? Egyszóval, legyünk 100 százalékig biztosak abban, hogy szükségünk van az adott állásra és legyünk magabiztosak, higgyünk abban, hogy az adott cég senki mást, csakis bennünket keres. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, az aktuális budapesti állások között itt keresgélhetünk: budapestallas.hu/allasok/budapest.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet