Mivel érdemes készülni egy állásbörzére, ha ki akarsz tűnni a tömegből? Mutatunk pár ötletet!

Mivel érdemes készülni egy állásbörzére, ha ki akarsz tűnni a tömegből? Mutatunk pár ötletet!
Mivel érdemes készülni egy állásbörzére, ha ki akarsz tűnni a tömegből? Mutatunk pár ötletet!

Elsősorban beszéljünk a HR osztályról és a szerepéről

Manapság egyre nagyobb verseny figyelhető meg a munkáltatók között, hiszen mindenki a legjobb munkarőt szeretné megtalálni. Éppen ezért is lényeges a HR osztályunk és az általuk végzett tevékenység minősége, hiszen döntő szerepet játszanak egy cég sikerességében. Ők azok, akik kiválasztják a cég munkavállalóit, így hatalmas felelősség hárul rájuk. Azonban az is fontos, hogy a cég időről-időre kampányok keretein belül növelje ismertségét és ezáltal kívánatosabbá váljon a munkavállalók szemében. Ehhez azonban közel sem elég az, hogy gazdaságilag sikeres egy cég, számos olyan plusz tevékenységet kell bevezetni, amivel a munkavállalói jólétet biztosítják és természetesen az employer branding sem maradhat el.

Hol tehetjük ezt meg a leghatékonyabban?

Az állásbörzék kiváló lehetőséget nyújtanak a cégek számára, hogy népszerűsítsék magukat, illetve, hogy találjanak olyan embereket, akik segíthetik a cég sikerességét szakértelmükkel. Természetesen az állásbörzéken rengeteg cég jelenik meg, így a verseny nagy és ki kell tűnni a tömegből. Érdemes felkészülni ezekre az eseményekre, hogy minél tovább jelen legyünk a potenciális munkavállalónk fejében. Tökéletesek lehetnek erre a névjegykártyák, a reklámajándékok vagy a bemutatkozó brosúrák.

Névjegykártyák típusai az állásbörzéken

Az egyik legnépszerűbb verzió a hagyományos papír alapú névjegykártya, ahol a legfontosabb adatok jelennek meg. Azonban manapság egyre gyakrabban találkozhatunk online verzióval is, aminél egy QR kód segítségével kapja meg a másik fél rólunk az összes számára hasznos infót. Ez rendkívül megkönnyítheti és dinamikussá teheti a névjegykártyák használatát, hiszen online volta miatt bármikor megváltoztatható.

Reklámajándékok használata az állásbörzéken

Az emblémázott reklámajándékok használata is egy hatékony marketing módszer, arra, hogy a potenciális munkavállalók emlékezetében maradjunk. Azonban számos különböző tényezőt is figyelembe kell vennünk a reklámajándék választása során. Például, ha céges értékeink közé tartozik a környezetvédelem, akkor mindenképpen érdemes olyan reklámajándékot választani, ami ezt tükrözi, ilyen lehet egy bambusz toll vagy egy újrahasznosított papírból készült jegyzetfüzet. Ezenfelül a minőségre is érdemes figyelni, még akkor is, ha ezek csak szóróajándékok lesznek egy rendezvényen. Az állásbörzén pedig a praktikusság legyen az egyik fő szempont, ezért érdemes ezeken a rendezvényeken tollakat, füzeteket, kulcstartókat és vászontáskákat adni ajándékban.

Brosúrák és szórólapok használata az állásbörzéken

A szóróajándékok mellett érdemes rövidebb szöveges tartalommal is készülni. Egy pár oldalas bemutató a cégről, mivel is foglalkozik, milyen értékei vannak és további hasznos információk, amik értékesek lehetnek a potenciális munkavállalók részére. Ezekben érdemes nagyon röviden megfogalmazni mindent és szinte csak címszavakban megemlíteni a lényeges dolgokat. Esetleg képekkel illusztrálni, hogy milyen a cégnél dolgozni, a közösségi terekről és magáról az irodáról egy pár kép bemutatása.

Miért is jók ezek az eszközök?

Az egyik legfontosabb, hogy a névjegykártyák, reklámajándékok és a brosúrák segítségével már könnyebben elindíthatsz egy beszélgetést a nézelődőkkel, mintha üres kézzel mennél oda hozzájuk. Illetve kedveskedsz nekik egy reklámajándékkal, ezáltal máris egy pozitív élménnyel kötik össze cégedet. A brosúrával pedig profi megjelenést kap céged és látják, hogy felkészülten érkeztél az eseményre, ami szintén egy pozitív visszacsatolás a munkavállaló számára. Összegezve elmondhatjuk, hogy mindenképpen érdemes élni ezekkel a lehetőségekkel és fontos is, ahhoz, hogy kiemelkedjen cégünk a tömegből.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet