A munkakereséskor elkövetett hibákról

A munkakereséskor elkövetett hibákról

A munkakereséskor elkövetett hibákrólAmikor munkát keresel, ne felejtsd el hogy a nagy cégek mindig szakképzett embereket keresnek. Ha tudod hogyan optimalizáld a keresést, lehet hogy olyan munkába botlasz, melyet szinte lehetetlen megszerezni. Amikor a számodra ideális munkát keresed, tartsd észben a következő hibákat:

Csak egy információforrást veszel figyelembe:

Ha olyan vagy mint a legtöbb ember, akkor csak az internetet használod munkakeresésre. Habár az internet nagyon hasznos lehet, nem kellene, hogy az egyedüli információforrás legyen. Jó, ha figyelemmel követed az üzleti magazinokat, toborzási konferenciákat, és az állásbörzéket.

Nem ragaszkodsz 100%-osan a kereséshez:

Az, hogy elküldtél több száz önéletrajzot különböző cégeknek, még nem jelenti azt, hogy megtettél mindent annak érdekében, hogy munkát találj. Annak az esélye, hogy egy olyan helyről kapsz választ, ahol szívesen dolgoznál, meglehetősen csekély. Minél többször keresel fel különböző cégeket, annál nagyobb esélye van annak, hogy interjúra hívnak. Ezzel megnövelheted esélyeid az álommunka megszerzéséhez.

Elfelejted nyomon követni az eseményeket:

A tömegből való kiemelkedésnek egyik módja, hogy kapcsolatban maradunk a munkáltatóval. Ez azt jelenti, hogy 2 hétre rá, hogy beküldted az önéletrajzodat illetve a motivációs leveledet, lépj kapcsolatba a cég képviselőjével. Gyakran elég egy telefonhívás illetve egy e-mail ahhoz, hogy megkülönböztessenek téged más pályázóktól.

Túl sok problémát próbálsz megoldani:

Sokan akik munkát keresnek, túl sok időt töltenek az önéletrajzuk, motivációs levelük vagy a cégnek küldött email-jük felülvizsgálatával. Nem rossz ha valaki maximalista, de egy bizonyos pontnál ez már nem használ. Az ezzel töltött idő helyett felkészülhetnél jobban az interjúra. Készülj egy kommunikációs stratégiával, gondolkodj a válaszokon, amelyeket az adott kérdésekre fogsz adni az interjún és próbálj meg sokkal nyugodtabb lenni. Ilyen hozzáállással könnyebb lesz megszerezned az állommunkát.

Nem használod ki az ismerettségi körödet:

Az ismerettség megnövelheti a jó munka megszerzésének esélyeit. Egy elismert embertől érkező dicséret egy állásinterjút is érhet. Vegyél részt konferenciákon, különböző eseményeken, szemináriumokon, a hivatásban dolgozókkal való találkozókon. Figyeld az újságokat, mert az ilyen események gyakran szakmai lapokban vannak meghirdetve. A lehetőségek száma határtalan.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet