A munkakeresés 5 kreatív módja

Mit teszel, amikor munkát keresel, hogyan megy a munkakeresés? Tegyük fel, hogy már bejártad az összes megszokott utat. Már regisztráltál az interneten fellelhető összes álláskereső oldalára. Már annyit email-eztél, és telefonáltál, hogy már a fejed is belilult tőle.

Minden vasárnap az újságok álláshirdetéseit böngészed, és a lehető legtöbb munkára jelentkezel, kevés, vagy épp semmilyen sikerrel. Nos, talán itt az ideje, hogy kipróbáld a munkakeresés egyedi módszereit.

A jelentkezésednek csak a felét küldd el!

Ez akkor lehet célravezető, hogyha papírformában jelentkezel az állásra. Találd meg a céget, amelyiknél szeretnél dolgozni. Írj egy pompás levelet, amiben összefoglalod, miért Te vagy az, akit keresnek, és írd meg nekik, hogy mellékeled az önéletrajzodat. Ne zárd le a borítékot, így azt fogják gondolni, hogy biztosan kiesett a jelentkezésed hiányzó fele. Ha szerencséd van, felveszik Veled a kapcsolatot. Ne légy szégyenlős, add el magad!Lokalizált keresés

Használd ki a közvetlen levél hatalmát. Válassz ki 5-10, a közelben működő vállalatot. Aztán lépj kapcsolatba az ismerőseiddel, kérdezd meg, ismernek-e olyat, aki valamelyik cégnél dolgozik. Ha igen, küldd el annak a személynek az elérhetőséged, és kérd meg, hogy továbbítsa a cégnek a jelentkezésedet.

Email-ezz egy körlevelet

Készíts egy listát, amelyben 20 olyan cég szerepel, ahol szívesen dolgoznál, és küldd el minden ismerősödnek azzal, hogy olyan személyt keresel, aki esetleg a cégek valamelyikénél dolgozik. Kérd meg őket, hogy abban az esetben ismernek ilyen embert, lépjenek Veled kapcsolatba, mivel ajánlás alapján könnyebb bejutni valahová. A levél végén kérd meg őket, hogy továbbítsák az emailt 10 további ismerősüknek. Ám ne alkalmazd ezt a módszert, ha valahol már alkalmazásban vagy!

Osztogass füzetet

Írj egy füzetet, amely a te iparágaddal kapcsolatos információkat tartalmazza, és osztogasd. Mindenki szereti az ingyenes információkat, és ez a lelkesedésedet bizonyítja. Akár elektronikusan is küldözgetheted ezeket, lehetőleg továbbítsd olyan hírcsoportoknak, ahol munkaerőt kereső menedzserek is láthatják.Hívd fel az Emberi Erőforrásokat

Őrültségnek hangzik, igaz? Hívd fel az emberi erőforrásokat kereső minisztériumot. Érdeklődj, hogy milyen külsős ügynökség, vagy harmadik fél toborzói céget tudnának ajánlani. Erre valószínűleg meg fogják kérdezni, hogy miért érdekel. Mond meg, hogy azért, mert érdeklődni szeretnél, hogy valamelyik vállalat nem keres-e véletlenül a Te képességeiddel rendelkező munkaerőt. Esélyes, hogy megadnak egy másik elérhetőséget, esetleg behívnak Téged egy állásinterjúra, vagy megkérnek, küldd be a jelentkezésed. Hiszen ezért vannak, igaz? Ha sikerül, küldj nekik egy köszönő üzenetet.

Ezek a gerilla taktikák talán eredményesebbnek bizonyulnak majd a megszokott módszereknél.

A munkakeresés 5 kreatív módja

Ez is tetszhet