Tanulj valami újat!

Tanulj valami újat!
Tanulj valami újat!
Ismét közeleg a nyár (hiszen mától március van), és már érzed, tudod, hogy szeretnél belekezdeni valami „újba”, de még tépelődsz azon, hogy mi is legyen az? Tanulj valami újat!

Ismét közeleg a nyár (hiszen tegnaptól március van), és már érzed, tudod, hogy szeretnél belekezdeni valami „újba”, de még tépelődsz azon, hogy mi is legyen az?

Az egyik legkiválóbb módja (majd) a vakáció kihasználásának, függetlenül attól, hogy még tanulsz, vagy már dolgozol, ha kitalálsz valami új hobbit, valamit, ami teljesen elüt a normál, már megszokott tevékenységeidtől, és energiát kell fektetned a beletanulásba. Te is több leszel tőle, ráadásul jól is szórakozhatsz! Hiszen az élet úgyis a folyamatos tanulásról szól.

Mit szólnál a búvárkodáshoz? Ezt sok helyen oktatják, ám, ha megteheted, miért nem tanulod meg valamilyen egzotikus helyen, hogy megduplázd a kalandot? Egy olyan távoli helyen, mint amilyen mondjuk Törökország, Kenya, vagy Jordánia.
Persze az is lehet, hogy nem rajongsz a „vizes” sportokért. Akkor mit szólnál a balett tánchoz, vagy esetleg a sziklamászáshoz? Ezek megint olyan tevékenységek, amelyeket több, mint valószínű, hogy tanítanak a környékeden, legyen az a helyi kultúrház, vagy a pláza.

(Srácok! Izgalmasabb gondolat, amikor például elhomályosodott pillantású hölgyemény harapdálja a száját miattad valamilyen sziklás mediterrán tájon.)

Tanulj valami újat!
Tanulj valami újat!

Hogyha az extrém nyaralás nem a te műfajod, próbáld ki magad egy főzőtanfolyamon. Képzeld el a barátaid, és családtagjaid arcán megjelenő döbbenetet, amikor megvendégeled őket egy olyan ínyenc vacsorával, melyet nem egy ételfutár hozott. Vagy egyszerűen csak meglepheted magad mindenféle finom különlegességgel.

Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem jó heverészni egy nyugágyon egy jó könyv, és egy hideg üdítő társaságában, ám ha valami új dolgot tanulsz, az – tapasztalatból mondom – később még meghálálja a belefektetett energiát.

Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy lenyűgözd a barátaidat, és önmagadat egy olyan új felfedezett belső tehetséggel, amire eddig még csak nem is gondoltál! Egyszóval:

Tanulj valami újat!

Tanulj valami újat!

Ez is tetszhet