Az ingyen csokigolyó már nem elegendő

Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M’s csokigolyót is.

Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M’s csokigolyót is. A többlet juttatások hozzájárultak ahhoz, hogy magukhoz tudják csábítani a fiatal tehetségeket, akik épphogy csak kiléptek az egyetemről.

Több cég is elkezdte követni a Google példáját különböző juttatásokkal, amikkel esetleg kitűnhetett. Ez Magyarországon is fellelhető kis cégeknél, de akár multinacionális nagyvállalatoknál is. Napjainkban azonban megváltozni látszik ez a kultúra, már korántsem követendő példa az ingyenes juttatások biztosítása.

Manapság sokkal inkább az érzelmek, sem mint az anyagi javak határozzák meg egy szervezet életét. Érdekes, de sokkal elégedettebbek a munkájukkal azok, akik szabadon kinyilváníthatják szeretetüket, törődésüket a másik iránt. Ezen dolgozók elkötelezettek a cégük mellett és jobban is teljesítenek. A szeretet szót meglehetősen ritkán hallani az irodában, azonban nagy hatása van a munkahelyi történésekre.

Mi lehet akkor a követendő viselkedés? Biztosítsuk kollégáinkat afelől, hogy értékesek!

Az emberek elfelejtik, hogy mit mondtunk és mit tettünk, de azt sosem, hogy hogyan érezték magukat tőlünk. Fontos a jó kapcsolatrendszer kialakítása a csapaton belül, így menedzserként ügyeljünk erre fokozottan. Hogyan? Hívjunk fel például minden nap egy embert, vagy mondjuk el neki szóban, hogy elismerjük a munkáját és hogy mennyire fontos nekünk. Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy ez a kis gesztus mire lesz képes csapatépítés szempontjából.

Ne különüljünk nagyon el. Vegyünk részt közös programokban!

A vezetők nem feltétlen vannak jelen minden egyes kisebb történésnél az irodában, azonban fontos, hogy a dolgozók érezzék, hogy egy olyan csapat tagjai, amibe a vezető is beletartozik. Szervezzünk különböző rendezvényeket, ahol jelenjünk is meg. Nem elég csak megszervezni a programokat, közösen kell átélni az élményeket.

Helyezzük előtérbe a munka-élet egyensúlyt

A tökéletes munka-élet egyensúly elérése nem a legegyszerűbb feladat az alkalmazottak számára. Bizonyos időszakokban elkerülhetetlen, hogy például túlórázzunk, de a “work hard / play hard” felfogás segíthet megelőzni a kollégák kiégését. Ezen kívül üzemeltethetünk gyermekmegőrzőt irodán belül, kijelölhetünk egy szobát pihenőszobának. A “work-life” egyensúly fenntartása mindkét fél számára előnyökkel jár.

Érzelmes lények vagyunk. Az ingyenes cukorka helyett tehát figyeljünk jobban kollégáinkra, segítsünk nekik minél könnyebben elérni személyes és szakmai céljaikat.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Mi a zöld munkahely?
Tovább olvasom

Mi a zöld munkahely?

A zöld munkahelyeket más szóval környezetbarát munkahelyeknek hívjuk. A környezetbarát munkahely kialakítására számtalan megoldás van. Sok vállalat állandó…
Small talk - a csevej művészete
Tovább olvasom

Small talk – a csevej művészete

Tárgyalás előtti bemelegítés, ismerkedés az új kollégával, munkahelyi fogadás, mind-mind kiváló lehetőség, hogy beszélgessünk. Ami ennél is fontosabb,…