Az ingyen csokigolyó már nem elegendő

Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M’s csokigolyót is.

Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M’s csokigolyót is. A többlet juttatások hozzájárultak ahhoz, hogy magukhoz tudják csábítani a fiatal tehetségeket, akik épphogy csak kiléptek az egyetemről.

Több cég is elkezdte követni a Google példáját különböző juttatásokkal, amikkel esetleg kitűnhetett. Ez Magyarországon is fellelhető kis cégeknél, de akár multinacionális nagyvállalatoknál is. Napjainkban azonban megváltozni látszik ez a kultúra, már korántsem követendő példa az ingyenes juttatások biztosítása.

Manapság sokkal inkább az érzelmek, sem mint az anyagi javak határozzák meg egy szervezet életét. Érdekes, de sokkal elégedettebbek a munkájukkal azok, akik szabadon kinyilváníthatják szeretetüket, törődésüket a másik iránt. Ezen dolgozók elkötelezettek a cégük mellett és jobban is teljesítenek. A szeretet szót meglehetősen ritkán hallani az irodában, azonban nagy hatása van a munkahelyi történésekre.

Mi lehet akkor a követendő viselkedés? Biztosítsuk kollégáinkat afelől, hogy értékesek!

Az emberek elfelejtik, hogy mit mondtunk és mit tettünk, de azt sosem, hogy hogyan érezték magukat tőlünk. Fontos a jó kapcsolatrendszer kialakítása a csapaton belül, így menedzserként ügyeljünk erre fokozottan. Hogyan? Hívjunk fel például minden nap egy embert, vagy mondjuk el neki szóban, hogy elismerjük a munkáját és hogy mennyire fontos nekünk. Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy ez a kis gesztus mire lesz képes csapatépítés szempontjából.

Ne különüljünk nagyon el. Vegyünk részt közös programokban!

A vezetők nem feltétlen vannak jelen minden egyes kisebb történésnél az irodában, azonban fontos, hogy a dolgozók érezzék, hogy egy olyan csapat tagjai, amibe a vezető is beletartozik. Szervezzünk különböző rendezvényeket, ahol jelenjünk is meg. Nem elég csak megszervezni a programokat, közösen kell átélni az élményeket.

Helyezzük előtérbe a munka-élet egyensúlyt

A tökéletes munka-élet egyensúly elérése nem a legegyszerűbb feladat az alkalmazottak számára. Bizonyos időszakokban elkerülhetetlen, hogy például túlórázzunk, de a “work hard / play hard” felfogás segíthet megelőzni a kollégák kiégését. Ezen kívül üzemeltethetünk gyermekmegőrzőt irodán belül, kijelölhetünk egy szobát pihenőszobának. A “work-life” egyensúly fenntartása mindkét fél számára előnyökkel jár.

Érzelmes lények vagyunk. Az ingyenes cukorka helyett tehát figyeljünk jobban kollégáinkra, segítsünk nekik minél könnyebben elérni személyes és szakmai céljaikat.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Mi az Állásinterjú?
Tovább olvasom

Mi az állásinterjú?

Az állásinterjú egy beszélgetés, amely a potenciális munkaadó és a munkára jelentkező között zajlik. Az állásinterjú alatt a…
Mobbing, a munkahelyi zaklatás
Tovább olvasom

Mobbing, a munkahelyi zaklatás

A mobbing munkahelyi stressz okozása szándékosan, sorozatos támadás, általában csoportos összefogás eredménye. A szó az angolból ered (to…
Small talk - a csevej művészete
Tovább olvasom

Small talk – a csevej művészete

Tárgyalás előtti bemelegítés, ismerkedés az új kollégával, munkahelyi fogadás, mind-mind kiváló lehetőség, hogy beszélgessünk. Ami ennél is fontosabb,…