Az ingyen csokigolyó már nem elegendő

Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M’s csokigolyót is.

Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M’s csokigolyót is. A többlet juttatások hozzájárultak ahhoz, hogy magukhoz tudják csábítani a fiatal tehetségeket, akik épphogy csak kiléptek az egyetemről.

Több cég is elkezdte követni a Google példáját különböző juttatásokkal, amikkel esetleg kitűnhetett. Ez Magyarországon is fellelhető kis cégeknél, de akár multinacionális nagyvállalatoknál is. Napjainkban azonban megváltozni látszik ez a kultúra, már korántsem követendő példa az ingyenes juttatások biztosítása.

Manapság sokkal inkább az érzelmek, sem mint az anyagi javak határozzák meg egy szervezet életét. Érdekes, de sokkal elégedettebbek a munkájukkal azok, akik szabadon kinyilváníthatják szeretetüket, törődésüket a másik iránt. Ezen dolgozók elkötelezettek a cégük mellett és jobban is teljesítenek. A szeretet szót meglehetősen ritkán hallani az irodában, azonban nagy hatása van a munkahelyi történésekre.

Mi lehet akkor a követendő viselkedés? Biztosítsuk kollégáinkat afelől, hogy értékesek!

Az emberek elfelejtik, hogy mit mondtunk és mit tettünk, de azt sosem, hogy hogyan érezték magukat tőlünk. Fontos a jó kapcsolatrendszer kialakítása a csapaton belül, így menedzserként ügyeljünk erre fokozottan. Hogyan? Hívjunk fel például minden nap egy embert, vagy mondjuk el neki szóban, hogy elismerjük a munkáját és hogy mennyire fontos nekünk. Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy ez a kis gesztus mire lesz képes csapatépítés szempontjából.

Ne különüljünk nagyon el. Vegyünk részt közös programokban!

A vezetők nem feltétlen vannak jelen minden egyes kisebb történésnél az irodában, azonban fontos, hogy a dolgozók érezzék, hogy egy olyan csapat tagjai, amibe a vezető is beletartozik. Szervezzünk különböző rendezvényeket, ahol jelenjünk is meg. Nem elég csak megszervezni a programokat, közösen kell átélni az élményeket.

Helyezzük előtérbe a munka-élet egyensúlyt

A tökéletes munka-élet egyensúly elérése nem a legegyszerűbb feladat az alkalmazottak számára. Bizonyos időszakokban elkerülhetetlen, hogy például túlórázzunk, de a “work hard / play hard” felfogás segíthet megelőzni a kollégák kiégését. Ezen kívül üzemeltethetünk gyermekmegőrzőt irodán belül, kijelölhetünk egy szobát pihenőszobának. A “work-life” egyensúly fenntartása mindkét fél számára előnyökkel jár.

Érzelmes lények vagyunk. Az ingyenes cukorka helyett tehát figyeljünk jobban kollégáinkra, segítsünk nekik minél könnyebben elérni személyes és szakmai céljaikat.

 

Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
0 Shares:
Ez is tetszhet
Álláskeresési trendek
Tovább olvasom

Álláskeresési trendek

A 2010-es év statisztikája szerint a Magyarországon élő emberek többsége halad a korral. Ami ebben az estben azt…