Mi az állásinterjú?

Mi az Állásinterjú?

Mi az Állásinterjú?Az állásinterjú egy beszélgetés, amely a potenciális munkaadó és a munkára jelentkező között zajlik. Az állásinterjú alatt a munkaadó igyekszik kideríteni, hogy a pályázó alkalmas-e a megpályázott állás betöltésére, míg a pályázó meg szeretné ismerni a pozíciót, és egyúttal meggyőzni a leendő munkaadót. Általános szabályként, az állásinterjú fontos része a munkára való jelentkezésnek. Formája az általános beszélgetéstől a komoly társalgásig mindenféle lehet.

Amennyiben a pályázó eléri, hogy interjúra hívják, a munkaadó legalább egy kisebb mértékű érdeklődést mutat iránta. Általában a pályázó egy meghirdetett pozícióra jelentkezik önéletrajzával és egyéb más szükséges dokumentummal. Az interjúztató vagy a munkaadó átnézi ezeket a beküldött dokumentumokat és eldönti, ki az, akivel komolyabban akar számolni. Egyes esetekben egy telefonos interjú előzi meg a tényleges interjút, időt és erőforrást megspórolva mindkét félnek.

A vállalat méretétől és szervezettségétől függően megeshet, hogy csak egy interjún kell részt vennie a pályázónak. Ez a kisebb vállalatokra jellemző, ahol is a pályázót magát a munkaadó interjúztatja. Más esetekben először a humánerőforrás részlegről foglalkozik valaki a munkát vállalni szándékozó személlyel, majd több interjún kell részt vennie. A nagyobb méretű cégeknél több ember fog dönteni a pályázó sorsáról.

Többféle technika és stílus létezik, amely szerint az interjúztatás zajlik. Sok interjú tartalmaz a viselkedéssel kapcsolatos kérdést, állapotfelmérést a jelenlegi helyzetről annak érdekében, hogy minél több kiderüljön a pályázóról. Például akár ehhez hasonló kérdés is elhangozhat: “Mi volt a legrosszabb szituáció amivel valaha szembesült?”.

Egyes munkaköröknél az úgynevezett stressz-interjút alkalmazzák. A tipikus stressz kérdések közé tartozik a “Mit gondolsz erről az interjúról?” vagy “Miért gondolod, hogy beleillesz a cégünkbe?”.

Az interjúkra való felkészülés meglehetősen széleskörű lehet. Általános szabály, hogy öltözzünk elegánsan, mintha már munkába is állnánk. Továbbá legyünk összeszedettek.

Az sem utolsó szempont, ha tudunk válaszolni az önéletrajzunkkal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre. Készüljünk fel erre az eshetőségre úgy, hogy magunk hozunk létre pár kérdést, amiről úgy gondoljuk, hogy szóba jöhetnek az interjú során. Az interjú után rázzunk kezet az interjúztatóval majd küldjünk egy köszönőlevelet a potenciális munkaadónak, hogy ne feledkezzenek meg rólunk.

0 Shares:
Ez is tetszhet

Mi az Outplacement?

Az Outplacement angol nyelvű kifejezés, jelentése a “gondoskodó leépítés”. Munkáltatófüggő, hogy ki az, aki él vele és ki…
Humánerőforrás-fejlesztés
Tovább olvasom

Mi a humánerőforrás fejlesztés?

A humánerőforrás fejlesztés segít az alkalmazottaknak a személyes és szervezői készségeit, tudását és képességeit fejleszteni. Olyan lehetőségeket rejt…
Számít a tapasztalat
Tovább olvasom

Számít a tapasztalat

Sajnos Magyarországon még nem fordult meg a tendencia, és csak kevés cég ismeri fel, hogy a jól képzett,…