Hogyan fűtsünk az irodában?

Hogyan fűtsünk az irodában?
Hogyan fűtsünk az irodában?

Akár szó szerint is vehetjük, hogy fontos a jó munkahelyi légkör.

Az infrafűtés sokoldalú, stílusos és energiatakarékos megoldás, amely tökéletes az irodák fűtésére. A távoli infravörös fűtőberendezések számos kihívást képesek kezelni, amelyek a nagy vagy nyitott terek fűtésével járnak. Mivel közvetlenül fűtik az embereket és tárgyakat, nem veszítenek hőt a huzat vagy a levegő keringése miatt.

Az infrafűtés maximalizálja az energiahatékonyságot, és biztosítja, hogy a fűtés legyen az utolsó kiadás, amely miatt vállalkozásának aggódnia kell. Ezek az alacsony energiafogyasztású fűtőtestek falra és mennyezetre egyaránt szerelhetők, vagy akár láncra is felfüggeszthetők – így számos, egyébként nehezen fűthető helyen telepíthetők.

“A kínálatban ma már számos praktikus és stílusos lehetőség elérhető világszerte: vékony infravörös panelek, tükörpanelek, amelyek tökéletesek az irodai fürdőszobákba, és diszkrét kerámia fűtőtestek, amelyeket nagyobb felület fűtésére terveztek” – emeli ki Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Mindenki tudja, a jó munkahelyi légkör hozzájárul a cég sikeréhez – szó szerint és átvitt értelemben egyaránt. Ha télen az alkalmazottak a szobahőmérsékletről vitatkoznak, mert ami egyiküknek túl hideg, az másikuk túl meleg, akkor ez tükröződhet a munkaklímában is. A konvektorral fűtők jól tudják, hogy a száraz forró levegő fáradttá és letargikussá tesz bennünket, így pedig az alkalmazottak egyre kevésbé hatékonyak.

De hogyan lehet ezeket a problémákat ellensúlyozni? Infravörös irodai melegítőkkel! Legyen szó fő- vagy kiegészítő fűtésről, mennyezetfűtésről vagy asztalfűtésről, az infrafűtők tökéletes munkaklímát teremtenek az irodákban!

Infrafűtés, mint elsődleges fűtési forrás irodákban

A száraz forró levegő nemcsak fáradttá és lomhává tesz, kiszárítja a szemet és a nyálkahártyát, és tökéletes táptalaja a vírusoknak és a kórokozóknak is. Ha a helyiség páratartalma túl alacsony, a dolgozók gyakrabban lesznek betegek – olvasható a https://www.futofolia.hu/infrafutes/ oldalon.

Az infravörös fűtőberendezésekkel, mint fő fűtési rendszerrel azonban tökéletes munkahelyi légkört teremthetünk. Az infravörös fűtőtestek ugyanis nem a levegőt, hanem közvetlenül a helyiségben lévő falakat, tárgyakat és testeket melegítik fel. Ez fenntartja a páratartalmat a helyiségben, míg a levegő hűvös marad, ám az alkalmazottak továbbra is melegben érzik magukat.

Az infrafűtők közvetlenül a munkaállomások vagy az íróasztalok fölé szerelhetők a mennyezetre, így nem foglalnak el helyet a helyiségben. Létezik olyan infravörös mennyezeti fűtőberendezés, ami beépíthető a rácsos mennyezetbe, így teljesen láthatatlan, vagy bármilyen típusú mennyezetre felszerelhető egy konzol segítségével.

Ugyanakkor a munkavállaló saját komfortérzetétől függően saját maga is be- és kikapcsolhatja a fűtést anélkül, hogy a kollégákkal vitatkozna.

Létrehozhat olyan zónákat is, amelyek fűtöttek, amikor az alkalmazott az íróasztalánál van, és nem fűtenek, ha például nyaral. Ezek a hőzónák nemcsak örömet okoznak alkalmazottainak, hanem energiát is takarítanak meg.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet