Internetes álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

Internetes álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

Internetes álláskeresés a közösségi oldalak segítségévelAz álláskeresők mintegy kilencven százaléka a legfrissebb információkról, hírekről interneten keresztül értesül, így valószínű, hogy a cég weboldala, ahova állást szeretne nyerni, szintén a gyakran látogatott oldalai közé tartozik. Így van ez a közösségi oldalakkal is, melyeket szintén hasznosíthatjuk, amikor állás után nézünk.

Ha a közösségi portálon is megkeressük a céget, és lájkoljuk, hamarabb szerzünk meg róla információkat mint gondolnánk, és talán ők is felfigyelnek ránk. (Itt nem mulasztanánk el megjegyezni, hogy a mi oldalunkat is lehet lájkolni! :))

Azonban a közösségi oldalak bevonása a karrierbe, és a munkába a sok pozitívum mellett egy negatív oldalt is rejthet magában. Pozitív képet könnyű kialakítani magunkról, ha odafigyelünk mindenre, és a hozzászólásaink, vagy a fényképeink is azt tükrözik, amik valójában vagyunk.

Külföldi tapasztalatok szerint, ha jelentkezünk adott céghez, az valószínűleg nyomozni fog egy kicsit utánunk, erre pedig a legkézenfekvőbb hely a közösségi oldalakon keresztül adódik, pláne, ha mi magunk jelöltük őket. Azonban ez a könnyen elhamarkodott döntés sok hátulütővel is járhat, és előfordulhat, hogy a “saját sírunkat ássuk meg” egyúttal.

Érdemes mindenképpen átnézni az adatlapunkat, a fényképeinket, és a hozzászólásainkat, mielőtt nyilvánossá tennénk a profilunkat. Sokan azt javasolják, hogy egyáltalán ne is hagyjuk, csak az ismerőseinknek, hogy lássák a megjegyzéseinket, és a személyes adatokat. Figyelnünk kell arra, hogy a saját magunkról kialakított kép mindenképp hiteles legyen, és semmilyen kizáró okot ne adjunk arra, hogy minket válasszanak.

Az internet, és a közösségi oldalak segítségünkre lehetnek az álláskeresésben, azonban odafigyeléssel, és kockázatmentesen ajánlatos ezeket a dolgokat intézni, és célszerű elhatárolni a személyes dolgokat, a munkahelyi tevékenységektől.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Mi a fizetés?
Tovább olvasom

Mi a fizetés?

Ha fizetésről beszélünk, az sok mindenkinek annyit jelent, hogy a munkaadó fizet valamennyi pénzt a munkavállalónak. Ez közel…
Mobbing, a munkahelyi zaklatás
Tovább olvasom

Mobbing, a munkahelyi zaklatás

A mobbing munkahelyi stressz okozása szándékosan, sorozatos támadás, általában csoportos összefogás eredménye. A szó az angolból ered (to…