Internetes álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

Internetes álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

Internetes álláskeresés a közösségi oldalak segítségévelAz álláskeresők mintegy kilencven százaléka a legfrissebb információkról, hírekről interneten keresztül értesül, így valószínű, hogy a cég weboldala, ahova állást szeretne nyerni, szintén a gyakran látogatott oldalai közé tartozik. Így van ez a közösségi oldalakkal is, melyeket szintén hasznosíthatjuk, amikor állás után nézünk.

Ha a közösségi portálon is megkeressük a céget, és lájkoljuk, hamarabb szerzünk meg róla információkat mint gondolnánk, és talán ők is felfigyelnek ránk. (Itt nem mulasztanánk el megjegyezni, hogy a mi oldalunkat is lehet lájkolni! :))

Azonban a közösségi oldalak bevonása a karrierbe, és a munkába a sok pozitívum mellett egy negatív oldalt is rejthet magában. Pozitív képet könnyű kialakítani magunkról, ha odafigyelünk mindenre, és a hozzászólásaink, vagy a fényképeink is azt tükrözik, amik valójában vagyunk.

Külföldi tapasztalatok szerint, ha jelentkezünk adott céghez, az valószínűleg nyomozni fog egy kicsit utánunk, erre pedig a legkézenfekvőbb hely a közösségi oldalakon keresztül adódik, pláne, ha mi magunk jelöltük őket. Azonban ez a könnyen elhamarkodott döntés sok hátulütővel is járhat, és előfordulhat, hogy a “saját sírunkat ássuk meg” egyúttal.

Érdemes mindenképpen átnézni az adatlapunkat, a fényképeinket, és a hozzászólásainkat, mielőtt nyilvánossá tennénk a profilunkat. Sokan azt javasolják, hogy egyáltalán ne is hagyjuk, csak az ismerőseinknek, hogy lássák a megjegyzéseinket, és a személyes adatokat. Figyelnünk kell arra, hogy a saját magunkról kialakított kép mindenképp hiteles legyen, és semmilyen kizáró okot ne adjunk arra, hogy minket válasszanak.

Az internet, és a közösségi oldalak segítségünkre lehetnek az álláskeresésben, azonban odafigyeléssel, és kockázatmentesen ajánlatos ezeket a dolgokat intézni, és célszerű elhatárolni a személyes dolgokat, a munkahelyi tevékenységektől.

0 Shares:
Ez is tetszhet
Álláskeresési trendek
Tovább olvasom

Álláskeresési trendek

A 2010-es év statisztikája szerint a Magyarországon élő emberek többsége halad a korral. Ami ebben az estben azt…
Small talk - a csevej művészete
Tovább olvasom

Small talk – a csevej művészete

Tárgyalás előtti bemelegítés, ismerkedés az új kollégával, munkahelyi fogadás, mind-mind kiváló lehetőség, hogy beszélgessünk. Ami ennél is fontosabb,…
Robogunk a kiégés felé?
Tovább olvasom

Robogunk a kiégés felé?

A munkavállalók több mint fele rengeteget túlórázik (kollektívan robognak a kiégés felé), 44 százalék pedig elégedetlen a munkahelyével.