Mire lesz szükségünk egy állásinterjún?

Mire lesz szükségünk egy állásinterjún?

Mire lesz szükségünk egy állásinterjún?Egy állásra való jelentkezéskor rendkívül fontos, egy jól megírt, értelmes önéletrajz beadása. Nemcsak a helyes írás, és a szép kinézet a fontos, ám ezek sem elhanyagolható szempontok, de a tartalom, és az, hogy az önéletrajz minket tükrözzön sokkal fontosabb.

A cégek inkább az egyéniségeket szeretik kiragadni, és az alapján kiválasztani a munkára legmegfelelőbb embert, így ha csak egy általános sablonból összeírt önéletrajzot nyújtunk be, olyanok leszünk, mint aki annyira nem is akarja ezt az állást.

 

Az sem annyira jó, ha túlzásba visszük, és csak a külsőségekre fektetjük a hangsúlyt. Természetesen lehet sablonról puskázni, de mindenképp próbáljuk megtalálni a saját stílusunkat, és az arany középutat, ahogy mondani szokták.

Ha motivációs levelet írunk, mindig figyeljünk arra, hogy az előnyös oldalunkat hangsúlyozza, és pozitív hangulata legyen. Nagyon fontos, hogy leírjuk benne konkrét szándékainkat, és azt is, hogy mit szeretnénk elérni az állással, ahova jelentkezünk.

Meggyőzőnek kell lennünk, hogy mi vagyunk a legmegfelelőbb emberek az állásra, de azért nem szabad határtalan túlzásokba esni, csak egészséges magabiztossággal, az igazi tényeket, elképzeléseinket írjuk le.

Emellett mondjuk el azt is, hogy miért találjuk ígéretesnek, kihagyhatatlannak ezt a lehetőséget, és hogy miért szeretnénk mi betölteni azt a pozíciót.

Jó ha tudatában vagyunk annak, hogy egy jól megírt motivációs levél tényleg hatásos lehet, így törekedjünk arra, hogy a lehető legcéltudatosabb emberként mi győzzük meg a munkáltatót arra, hogy elnyerjük az állást.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet