Minden, amit tudnod kell, mielőtt forgószéket vásárolnál

Minden, amit tudnod kell, mielőtt forgószéket vásárolnál
Minden, amit tudnod kell, mielőtt forgószéket vásárolnál

A megfelelő munkaszéknek meghatározott paraméterei vannak.

Annyi a választási lehetőség, hogy tanácsok nélkül szinte lehetetlen megtalálni az ideális forgószéket. Ám ami még fontosabb, fel kell mérni hozzá a vásárló minden igényét és a munkakörülményeit. Így lehet a székvásárlás igazán jó befektetés. Lássunk ehhez néhány lényeges szempontot!

A forgószék a leggyakrabban használt irodai felszerelés, emellett bizonyítottan elengedhetetlen a számítógépes munkaállomásokhoz. Még tanulmányok is születtek arról, melyek az ergonomikus kialakítású irodai forgószék legfőbb jellemzői.

A szabványos munkaszéknek egyaránt van kartámasza, széktámlája és ülőfelülete is. Lehetnek ugyanakkor különböző módosítások is, így ülő, térdelő, fekvő, sőt, álló változat is kialakítható belőle.

A munkaszék vásárlása során a kötelező paraméterek mellett fontos tényező a tartósság, az állíthatóság, a mobilitás és a kényelem is. Számos típus és stílus közül választhat, de semmi esetre sem érdemes spórolni, ezzel esetlegesen feláldozva a minőséget.

Ha Ön cégtulajdonos, ne feledje: rengeteg időt kell az íróasztalánál töltenie, éppen ezért gondoskodnia kell arról, hogy a háta jól meg legyen támasztva és kényelmesen üljön.

Ugyanez vonatkozik az alkalmazottakra is. A jó munkaszék kiválasztásával hozzájárulhat bizonyos szokásaik javításához, sőt, segíthet növelni a termelékenységet.

A székek formájának és méretének is alkalmazkodnia kell azokhoz az emberekhez, akik már használják, és tökéletesen illeszkednie kell a kitűzött célhoz. Passzolnia kell továbbá az adott munkaállomáshoz, különösen az íróasztal és az asztal magasságához.

Emellett minden alapvető ergonómiai jellemzővel rendelkeznie kell. Fontos a beépített deréktámasz és a rugalmas támaszték is, ahogyan a felhasználóbarát, könnyen forgó karfák is, amelyek segítenek a szék és a háttámla magasságának beállításában.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet