Tanácsok férfiaknak és nőknek a munkába vagy eseményekhez való alkalmi öltözködéshez

Jó megjelenés a munkahelyenAz alkalmi öltözet kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy inkább a klasszikust válasszuk, mint sem a legfrissebb divat által diktált öltözetet. Legyen ízléses és a munkához illő, ne legyen olyan, mintha szórakozni vagy piknikezni indulnánk. Óvakodjunk a túlontúl bő daraboktól, de a testre feszülős darabokat is kerüljük el.

 

Mind a nők, mind a férfiak számára alkalmas öltözék lehet alkalmi munkaruházatnak egy sötét vagy khaki színű rövid, vagy hosszú ujjú szépen vasalt ing.

Ezen felül, a nők viselhetnek esetleg kardigánt vagy kabátot, bár a sportosabb kabátok inkább a férfiakhoz passzolnak. A nőknek kerülniük kell azon ruhadarabokat, melyek túlságosan nagy feltűnést keltenek. Ügyeljenek továbbá a szoknyájuk hosszára is – ne viseljenek miniszoknyát, ezzel kitűnhetünk a tömegből. Egy póló, esetleg egy galléros póló is megteszi, amennyiben a munkahelyi atmoszféra ezt megengedi. Kizárólag a trendi stílusod miatt nem leszel elismert.

Amennyiben a cipőkről és övekről van szó, mindenképp a bőr a leghelyesebb választás. Amennyiben nem egy sporteseményről van szó, semmiképp ne viseljünk sportcipőt. Minőségi terméket vásároljunk, amely tovább fog kitartani és természetes, jó benyomást kölcsönöz.

A ruhánk legyen mindig szép, tiszta és jó szabású. A figyelem a hajunkra is irányul, így mindig gondosan fésülködjünk meg. A férfiak borotválkozzanak meg, vagy ha szakálluk van, az legyen ápolt, hogy fenntarthassák a jó személyiség látszatát.

Végül, válasszunk megfelelő méretű ruhákat. Attól függetlenül hogy mit viselünk, a legfőbb kulcs a sikerhez a magabiztosság, melyre felfigyelhetnek a velünk együtt dolgozók. Amennyiben a kollégáink elismerik jó teljesítményünket, az általunk viselt ruhák további magabiztosságot kölcsönöznek nekünk.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet