Hogyan pályázzunk egy állásra?

Hogyan pályázzunk egy állásra?Amikor pályázik egy állásra, az első teendők közé tartozik, hogy felmérje saját képzettségét. Ebbe beletartozik a végzettség, diplomák, bizonyítványok, nyelvvizsga papírok, és a többi hasonlóan fontos irat. Ezt követően minden lehetséges forrást össze kell szedni, összegyűjteni, majd második lépésként, elkezdeni keresgélni a hirdetések között.

Kedvtől függően akár Interneten, vagy folyóiratokban, hirdetőújságokban is nézzen szét. Ezen kívül, ha esetleg van valaki olyan személy, vagy közeli rokon, barát, ismerős, akit úgy érez, hogy a segítségére lehet, megkérheti, hogy szóljon pár szót az érdekében. Ha megtalálta a megfelelő forrásokat, és tisztában van saját értékeivel, hamar rábukkanhat néhány ígéretes álláshirdetésre.

Fontos, hogy a betölteni kívánt pozíció, és az a munkaerő, amit keresnek azonos legyen, hiszen így nagyobb esélye van az állás megszerzésére.

Amikor megvan egy-két szimpatikus állás, a tettek mezejére lehet lépni. Mindenképp álljon több lábon, és inkább egyszerre több lehetőséget is mérjen fel, így ha az egyik nem sikerül, ott lesz a másik, és így tovább.

Menjen biztosra, és ha eljutott odáig, hogy állásinterjúra kerülne a sor, a konkrét időpontot előre fixálja le. Minden állásinterjúra alaposan készüljön fel lelkileg is, hiszen ha előre tervez, nem érheti annyi váratlan meglepetés.

Végül vigyen magával önéletrajzot is, amiben minden olyan információt feltüntetett magáról, ami az állással kapcsolatban előnyt jelenthet az Ön számára. Ezután már csak Önön múlik, hogy megszerzi e az állást, vagy átadja másnak… 🙂

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet