Hogyan kezeljük az üzleti ebédet

Üzleti ebéd az ügyfeleddel. Fonfos a jó benyomás!Amennyiben magad is üzletember vagy, bizonyára üzleti ebédek tucatjain vagy túl. Amennyiben még nem voltál ilyen ebéden, segítünk neked, hogy jó benyomást tudj kelteni.

Az üzleti ebéd kezelésének megtanulását azzal kezdjük, hogy mi is az oka az ilyesfajta találkozóknak. Általánosságban véve arra kell ösztökélned a kliensed, hogy fogadja el az ajánlatodat, ez magában foglal rengeteg tudást és önkontrollt. Egy frusztrált személyt általában nem hallgatnak meg, és nem is lesz sikeres.

Az első dolog egy üzleti ebéd leszervezését illetően, hogy foglalj asztalt lehetőleg már akkor, amikor a találkozó elfogadásra került. Továbbá, légy ott korábban, legalább 20 perccel a megbeszélt idő előtt, ezalatt átfuthatod a menüsort.

Javaslatunk szerint válassz könnyű ételeket, mint például salátát, ahelyett hogy levest vagy steaket rendelnél. Nem fogsz semmilyen hibát véteni és ha gyorsan tudod meghozni a döntésedet, a kliens jó benyomással lesz rólad, határozottnak tart majd. Ez megnöveli a saját illetve céged győzelmi esélyeit.

A mobiltelefonok fontos részei életünknek és csaknem lehetetlen kizárni azokat. Egy üzleti ebéden egyáltalán nem illendő a telefonodat az asztalon tartani, hiszen elvonhatja a figyelmed és nem tudsz koncentrálni arra, amit az ügyfeled mond. Ez az egyik tanácsunk ahhoz, hogy hogyan is kezelj egy üzleti ebédet.

Másodsorban, azt gondolhatják rólad, hogy unalmasak, vagy rosszabb esetben, hogy egyáltalán nem érdekel téged amit mondanak. A legjobb módja ennek elkerülésére, ha a telefont a kabátban hagyod vagy egyszerűen csak a zsebedben. Hívásokat fogadni sem illik az üzleti ebéd alatt, főként ha egy barátod érdeklődik afelől, hogy mely vendéglátóipari egységet fogjátok este meglátogatni.

Az üzleti ebédhez hozzátartozik az ital is. Javasoljuk hogy mellőzd az alkoholt, legyen a találkozó időpontja akár reggel vagy este, mert a legtöbb esetben nem erősíti a jó benyomást rólad.

Az üzleti ebéd kezelésében fontos szempont, hogy tudjunk úriemberhez méltón viselkedni. Ne együnk vagy nevessünk hangosan, nyitott szájjal. Jó benyomást akarsz kelteni a cégedről, ugye?

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet

Karriercélok

A karriercélok fontos tényezői vagy mérföldkövei minden egyén életének, legyen az dolgozó ember, vagy munkakeresés fázisában lévő. A…