A jó csapatépítés három lehetséges módja

A jó csapatépítés három lehetséges módja

A jó csapatépítés három lehetséges módja

Amikor “növekedésről” beszélünk, nem munkaerő-kölcsönzésről beszélünk – kezdeti fázisban lévő cégeknél nincsen munkaerő-kölcsönzés. Van viszont túlterhelés, mégpedig a csapat feltöltése a rossz emberekkel – majd ezután a megfelelő emberek keresése a megfelelő munkakörre, a megfelelő időben.

Olyan embereket keressünk, akik pozitívan befolyásolják a fiatal cég jövőjét. Ez a folyamat nem arról szó, hogy különböző hirdetéseket adunk fel és hogy minden igényt kielégítő önéletrajzokat kérünk be.

Ha a céget huzamosabb ideig szeretnénk fenntartani, a munkaerő-kölcsönzés elkerülhetetlen egy idő után. Álljon itt segítségül néhány jó tanács, hogyan is állítsuk össze csapatunkat:

1. Ne alkalmazottakat keress, hanem vállalkozókat

Könnyű mondani: “Ez és ez a mostani szükségletünk, oldjuk meg x,y és z egyén felvételével”. Ebben az esetben kizárólag a szakképzettséget részesítjük előnyben. Olyasvalakit keresünk, aki nemcsak hogy megoldja a problémákat, de már az előtt megoldja, hogy az probléma lenne. A cég előrehaladása érdekében nem csak a munkaköri leírásokat kell figyelembe venni. Az alkalmazottak nem csak munkafolyamatokat hajtanak végre, hanem egy nagyobb cél érdekében cselekszenek a cég és saját fejlődésük érdekében.

2. A tapasztalat túl van értékelve

Amikor a potenciális munkavállalókat meghallgatják, nem kellene annyira az önéletrajza fókuszálni. Sokkal inkább arra, hogy hogyan oldanának meg egy-egy problémát.
Tegyünk fel egy kérdést az interjúalanyunknak és figyeljük meg, hogyan boncolgatja a témát, hogyan jut el a megoldásig.

3. Őrizzük meg a vállalat kultúráját, de ne hagyjuk stagnálni

A kultúra mindennek az alapja, ez diktál mindent, a marketingtől elkezdve a döntések meghozataláig. Fontos, hogy mielőtt az új alkalmazottat munkába állítjuk, legyünk tisztában a vállalat kultúrájával. Ne alkalmazzunk kizárólag ugyanolyan beállítottságú embereket.

A lényeg? Ne csak álláshirdetést adjunk fel és várjuk, hogy az önéletrajzok özönöljenek. Ezek az emberek gyakran utálják a munkájukat, vagy éppen már nincs is munkájuk. Ne kölcsönözzük a munkaerőt, hanem találjuk meg a legjobbat!

 

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet