Ez vajon a HR-es hibája?

Megveszi a Facebook a WhatsApp céget. A hír mára már nem újdonság. Az összeg sem, ami minden idők egyik legnagyobb dotcom felvásárlásának számít a potom 19 milliárd dollárjával. Cirka 2 paksi atomerőmű bővítés. 🙂

A HR ebben az esetben úgy jön képbe, hogy állítólag a cég alapítói (Jan Koum és Brian Acton) 2009-ben pályáztak meg állást a Facebook-nál, de nem vették fel őket. Ennek ismeretében felmerülhet a mai gondolatok között, hogy ez most hiba volt a HR részéről, vagy sem. Mármint, hogy nem ismerték fel idejében azt a két tálentumot, akik most rengeteg pénzt kaszálnak a Facebook-tól a 4 éve indult ötletükkel, amely nem mellesleg az egyik legnagyobb Facebook konkurensnek vélt alkalmazás.

Alapvetően nem volt hiba. Nyilván sokminden múlik az élethelyzeten és a találkozási pontokon. Ki, mikor, kivel, milyen aspektusból találkozik és ezek hogyan inspirálják az ÖTLET megvalósulását. Ha akkor a HR-es úgy dönt hogy felveszi a 2 jelentkezőt, vagy akár az egyiket, akkor ma valószínűleg nincs WhatsApp.

Ide illik a klasszikus HR-es Microsoft-os vicc:

Egy férfi jelentkezik a Miscorsoft-hoz takarítói állásra. A HR-es behívja, elbeszélget vele, és teszteli: söpörje fel a padlót, majd utána azt mondja:

– Ok, felveszem, de adja meg az e-mail címét, ahová elküldhetem a megfelelő formanyomtatványokat, és a munkakezdés dátumát.

A férfi reménytelenül válaszolja, hogy neki nincs számítógépe, és e-mail címe sem. A HR-es reakciója erre, hogy akkor sajnálja, de mivel nincs e-mail címe, virtuálisan nem is létezik, és ha nem létezik, nem tudja felvenni.

A férfi kijön, nem tudja mihez kezdjen. Van összesen 10 dollár a zsebében. Elhatározza, hogy bemegy egy boltba, vesz a maradék pénzén egy láda paradicsomot, és háztól házra járva fogja kínálni azt. Így is tesz és ennek eredményeképpen két órán belül megduplázza a tőkéjét.

Ismét vesz paradicsomot, ismét házaknál adja el, és így a nap végén 60 dollárja van. Ekkor ébred rá, hogy így is kereshet pénzt, és ettől kezdve minden nap kora reggeltől késő estig ezzel a módszerrel dolgozik, megtriplázva, négyszerezve minden nap a napi kezdőtőkéjét.

Pár héttel később vesz egy szekeret, majd egy kamiont. Kis idő múlva futja egy kis házhoz szállító flottára. 5 év elteltével a hajdani munkanélküli az USA legnagyobb élelmiszer kereskedelmi láncának tulajdonosa. Gondol ezért a családja jövőjére, és elhatározza, hogy életbiztosítást köt.

Felhív egy biztosítási ügynököt, választ biztosítást, és amikor a beszélgetés befejeződik, az ügynök megkérdezi, milyen e-mail címre küldheti az ajánlatát. A férfi azt válaszolja, nincs e-mail címe. “Furcsa”, válaszolja a biztosítási ügynök, “Nincs e-mail címe, és mégis mennyi mindent elért?! Vajon mire vitte volna, ha lenne e-mail címe?”

A férfi gondolkodik, majd azt válaszolja: “Takarító lennék a Microsoftnál.”

0 Shares:
Ez is tetszhet
Mi a zöld munkahely?
Tovább olvasom

Mi a zöld munkahely?

A zöld munkahelyeket más szóval környezetbarát munkahelyeknek hívjuk. A környezetbarát munkahely kialakítására számtalan megoldás van. Sok vállalat állandó…
Mit csinál egy ügyvéd?
Tovább olvasom

Mit csinál egy ügyvéd?

Manapság egyre nagyobb szükség van arra, hogy mindenről jólinformáltak legyünk. Gyakran találkozunk olyan szituációkkal, melyekre a legkevésbé sem…
Diákmunka
Tovább olvasom

Diákmunka

Napjainkban a tinédzserek egyre többen vállalnak munkát, már egész fiatal koruktól kezdve. A középiskolások körében is elterjedt az,…
HR
Tovább olvasom

Mi a dolga egy HR-esnek?

A HR-es egy olyan szakképzett dolgozó, aki a humánerőforrás osztályon dolgozik. A HR-es biztosítja a szakképzett munkaerő toborzás…