Miért van az, hogy sok a túlképzett ember Magyarországon?

Miért van az, hogy sok a túlképzett ember Magyarországon?

Miért van az, hogy sok a túlképzett ember Magyarországon?Magyarországon a felsőoktatási intézményekben, és az egyetemen, főiskolákon tanulók száma az utóbbi években jelentősen megnövekedett. Ez azért van így, mivel rengeteg fiatal nem az átlagos, középszintű, hanem a magasabb rangú, és vezetői állásokért tanul, majd később ezekre próbál pályázni. Így amikor fiatal diplomásként kikerülnek a munkaerőpiacra, már eleve nehezebb elhelyezkedniük a szakmájukban.

A felsőoktatásban tanulók egyre növekvő száma miatt átlagosan majdnem minden ezelőtt népszerű, és jól kereső szakmában is már telítettség van. Azonban ez nemcsak a pályakezdőknek jelent problémát. Így vannak ezzel a már tapasztalt diplomások, volt vezető pozícióban dolgozók is.

A munkaerő folyamatos fiatalítása miatt a tapasztaltabb, de már korosodó dolgozókat inkább helyettesítik a fiatal, tapasztalatlan munkaerővel. Így fordulhat elő az, hogy a diplomások, és a több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek egy idő elteltével állástalanok lesznek. Ezután pedig elég gyakori, hogy még egy ideig megpróbálkoznak ismét olyan pozíció betöltésével, amiben eddig voltak, de amikor ez nem sikerül, és többször is visszautasítják a jelentkezésüket, nem marad más, minthogy alacsonyabb szintű állást töltsenek be.

Az ehhez hasonló állások betöltése általában kényszerű, nem pedig szívesen elvégzett munkához vezet. Ezért fordul elő, hogy hazánkban sok diplomás embernek nincs munkája, vagy egyáltalán nem a végzettségének megfelelő helyen dolgozik, és nem kapja meg azt a szintű munkabért sem, amiért hosszú éveken keresztül tanult.

0 Shares:
Ez is tetszhet
Gyakornoki program
Tovább olvasom

Gyakornoki program

Amikor a legjobb munkaerőt keressük, szóba jöhet a gyakornoki program, mint kiválasztási folyamat. Itt általában a jelentkezők próbálják meggyőzni a munkaadót arról, hogy éppen Ők felelnek meg az adott pozícióra, de valójában nem csak a jelentkezőnek kell meggyőzőnek lennie, hanem a gyakornoki program meghirdetőjének is.
Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Tovább olvasom

Az ingyen csokigolyó már nem elegendő

Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M's csokigolyót is.
HR
Tovább olvasom

Mi a dolga egy HR-esnek?

A HR-es egy olyan szakképzett dolgozó, aki a humánerőforrás osztályon dolgozik. A HR-es biztosítja a szakképzett munkaerő toborzás…