Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkát?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkát

Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkátBizonyára mindenki eljut arra a pontra az életében, hogy több variáció közül kell választania a felkínállkozó munkák közül. Két kérdéssel is szemben állunk, amikor a legjobb munkát akarjuk választani:

kiválasztani a tevékenység területét, ahol dolgozni fogunk és kiválasztani a megfelelő munkát.

A legtöbbször már a karrier kezdetekor, vagy még előbb felmerül a kérdés, hogy megtaláljuk-e az egyéni területet ahol dolgozni fogunk. Vannak bizonyos tényezők, amelyeket figyelembe kell vennünk amikor döntést hozunk, mint például:

Képességek: Mindannyiunknak vannak jellemző vonásaink, amik ráébresztenek arra, hogy hatékonyan tudunk-e elvégezni bizonyos feladatokat. Amennyiben a képességeink fejlettek és kifogástalanok, akkor könnyedén át tudjuk formálni az adottságainkat, amelyek biztosítanak minket a hivatásbeli tevékenységek sikeréről.

Kedvező körülmények: Vannak akik jobban érzik magukat egy nagyobb vállalatnál, míg mások másféle területen dolgoznának szívesen.

A munkapiac fejlődése: A technika, a gazdasági és szociális folyamatok felgyorsulása végett egyes területeken alacsonyabb vagy magasabb népszerűséget tapasztalható, figyelembe véve az emberi erőforrások szükségét az adott időben.

Fontos olyan területet választani hivatásunkhoz, amivel elégedettek leszünk. Máskülönben, nem kívánt hatások lépnek fel: frusztráció, bizonytalanság, zavartság a karriert illetően, gyenge teljesítmény stb…

Szerencsére megvan a módja annak, hogy jó döntést hozzunk:

Amikor új munkát választunk, nagyon fontos átgondolni a feltételeket amikkel szeretnénk találkozni a munka során. Tehát meghatározhatunk bizonyos kritériumokat és sorba rendezhetjük őket, amikor egy munka elfogadásáról döntünk.

Ezek tartalmazhatnak:

  • A munka és a képesség kompatibilitása, hogy sikeresen elvégezzük a ránk bízott feladatot.
  • Az adott munka elvégzése egy lépcső amely feljebb visz minket a hivatásunk útján.
  • A fejlődés lehetőségei és az új tudás és tapasztalatok felhalmozódása amit kínál.
  • A szervezeti kultúra és annak kompatibilitása a rendszer értékeivel.

Amennyiben a professzionális célok vagy azoknak az elérési útjai nem teljesen tisztázottak számunkra, keressünk fel egy pályaválasztási tanácsadót a HRC (Human Resources Consulting) ajánlásával. Ezek a szakértők segítenek felismerni a képességeinket, erősségeinket és mindazt amit még fejlesztenünk kell ahhoz, hogy elérjük az ideális karriert.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Kísérőlevél
Tovább olvasom

Kísérőlevél

Te mit gondolsz a kísérőlevél intézményéről? Hasznos? Vagy esetleg nem is kell? Nekem eddig mindig bejött. Azt hiszem…
10 motivációs ötlet
Tovább olvasom

10 motivációs ötlet

Manapság sok szó esik a motivációról. Előfordul néha Önnel is, hogy kifejezetten nehéz összeszedni magát és a teendőkre…
Részmunkaidős állások
Tovább olvasom

Részmunkaidős állások

A részmunkaidős állások egyre népszerűbbek, és elterjedtebbek egész Európa szerte. Ez az elsősorban nőket érintő munkáltatási forma nem…
A munkakeresés költségei
Tovább olvasom

A munkakeresés költségei

Míg egyesek azért keresnek munkát, mert elvesztették az előzőt, mások egy új irányba szeretnének lépni. Amikor munkát keresünk,…