Álláskeresés

ÁlláskeresésSokak szerint a megfelelő állás megkeresése majdnem ugyanannyira fontos, mint az állás elnyerése az interjún. Persze a döntő momentum úgyis az a pillanat lesz, amikor kiderül, megkaptuk e a vágyott munkát, azonban fontos az is, hogy addig hogyan jutunk el, és mi alapján válasszuk ki azt, hogy melyikre jelentkezzünk.

A munkanélküli emberek ugyanolyan céltudatosan élik mindennapjaikat, mint azok, akik munkába mennek reggel. Nekik is ugyanolyan fontos az, hogy összpontosítsanak arra, hogy megfelelő állást találjanak, összetett kereséseket végeznek, önéletrajzot írnak, majd a lehető legfontosabb információt megszerzik a cégekről, munkáltatókról. Így felkészülnek a munkára, és minél hamarabb megpróbálják el is nyerni azt.

Fontos, hogy akár pályakezdő, akár már tapasztalt ex-dolgozó, ne essen kétségbe a munkanélküliség miatt, hiszen ez csak ideiglenes állapot, melyben a célkitűzés a lehető legjobb munkahely megtalálása. A legmegfelelőbb állás megtalálásához egyaránt tisztában kell lennünk önmagunkkal, értékeinkkel, szakmai tudásunkkal, és azzal is, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni.

Fontos, hogy saját képességeinkhez mérten válasszuk ki leendő munkánkat, hiszen a folyamatos elutasítás komoly önbizalomcsökkenést, majd depressziót eredményezhet.

Addig próbálkozzunk, amíg nem járunk sikerrel!

Több mód, lehetőség is adódik a jobbnál jobb állásajánlatok böngészésére. Vannak állásbörzék is, melyeken jó ajánlatokat kaphatunk, önhirdető internetes oldalak is, ahova feltölthetjük önéletrajzunkat, és természetesen ott vannak a munkaközvetítő irodák.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet