Karriertanácsok nőknek

Karriertanácsok nőknek

Karriertanácsok nőknekMinden karrierista nőnek az életében eljön az, hogy nem tudja hogyan küzdjön meg egy elébe tárult akadállyal. Íme pár tanács azoknak a nőknek, akik sikeres karriert szeretnének befutni:

1) Értékeljük ki a jelenlegi helyzetet:

Mindannyiunk életében eljön, amikor valamit szeretnénk megtenni vagy máshol szeretnénk lenni. A legfőbb, hogy legyünk figyelmesek. A frusztráció és idegesség érzete lehet a katalizátor ahhoz, hogy változtassunk.

2) Fedezzük fel hogy miben vagyunk jók:

Felejtsük el korábbi munkáinkat – miben vagyunk jók igazából? A nők nem fordítanak elég időt arra, hogy az igazi erősségeiket felismerjék, még ha sok időt is töltenek azzal, hogy a hibákra összpontosítanak. Miután gondolkodtunk egy kicsit, kérdezzük meg barátaink, kollégáink véleményét.

3) Segítség másoktól:

Nagyon hasznos, ha van valakink akire mindig lehet számítani és nagyon közel áll hozzánk.

4) Ne várjuk, hogy a siker magától jön:

A nők gyakran esnek abba a hibába, hogy arra várnak, hogy valaki majd meglátja, milyen intelligens és majd támogatni fogja őt. A dolgok nem így működnek. Tenni kell azért, hogy az embert észrevegyék. Ha tudjuk mit akarunk, akkor már egyszerű a dolgunk.

5) A saját céljainkra összpontosítsunk – ez nem önzőség:

Tudnod kell hogy mit kell tenned mielőtt másokat irányítasz.

6) Szentelj figyelmet az ötleteidnek:

Az csak egy illúzió, hogy a dolgok megváltoztak és a férfiak és a nők egyenlőek. Ez a kijelentés korántsem helytálló. Vannak bizonyos dolgok amelyeken dolgoznunk kell. A jó ötletek akármikor felbukkanhatnak. Az egész csak annyi, hogy nyomon kell követni azokat.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Karrierváltás
Tovább olvasom

Karrierváltás

A karrierváltás pontosan az, amit a neve takar – változás a karrierben. Az emberek többféle okból váltanak karriert.…