Stabilitás a munkában

Tartásjavító labda

Tartásjavító labdaA dolgozó emberek nagy részének a munkája megkívánja, hogy az asztaluk előtt üljenek hosszú ideig, ugyanabban a testhelyzetben. A legtöbbjüknél ez havi átlagban 150 órát, illetve egy évben 1725 órát jelent.

Az egy testhelyzetben történő ülés következménye lehet számtalan fizikai fájdalom és a stressz. Mivel az asztalunknál eltöltött időt nem igazán tudjuk megváltoztatni, ügyelnünk kell az asztalunknál való ülésnél a helyes testtartásra. Amennyiben odafigyelünk, nemcsak a stressz és a további fájdalmak kerülhetők el, hanem jobban is érezhetjük magunkat a bőrünkben.

Elérhetjük a helyes testtartást azzal, ha a székünket egy tartásjavító labdára (stability ball, fitball) cseréljük. Egy ilyen labdát használva csökken a derék alsó részére nehezedő nyomás, ezáltal csökkenti a derékfájdalmat. Tanulmányok igazolják, hogy a labda használatával javul a kézügyesség,  a koordináció és sokkal jobban éberen tartja az embert.

Eme labda hagyományos szék helyett való használatának következésképpen manapság már „labda-székeket” is forgalmaznak. Ez a szék a hagyományos szék és a labda ötvözete, rengeteg formában fordul elő, különböző felhasználói igényeknek megfelelve.

 

Tartásjavító labda

 

Tartásjavító labda

 

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet