Már gyakorlati tapasztalattal lép a munkaerőpiacra az egyetemisták fele

Már gyakorlati tapasztalattal lép a munkaerőpiacra az egyetemisták fele
Már gyakorlati tapasztalattal lép a munkaerőpiacra az egyetemisták fele
Minden harmadik egyetemista dolgozik a tanulmányai mellett, 50%-uk kifejezetten azért, hogy még a diploma megszerzése előtt legyen munkatapasztalata.

Minden harmadik egyetemista dolgozik a tanulmányai mellett, 50%-uk kifejezetten azért, hogy még a diploma megszerzése előtt legyen munkatapasztalata.

Ahhoz, hogy a fiatal tehetségek még magabiztosabbak lehessenek, a HR-specialista Adecco Csoport idén is meghirdeti CEO for 1 Month gyakornoki programját, amely során egy szerencsés kiválasztott nemcsak gyakorlati készségeket és tapasztalatokat szerezhet, de 1,3 millió forintos fizetéssel is gazdagabb lesz.

Az Eurostudent legfrissebb felmérése szerint hazánkban minden harmadik egyetemista egész évben, a szüneteket és a vizsgaidőszakot beleértve is dolgozik a tanulmányai mellett. Közülük minden második hallgató véli úgy, hogy munkája szorosan kapcsolódik felsőoktatási tanulmányaihoz, és szintén 50%-uk nyilatkozott arról, hogy azért dolgoznak, mert még a diploma megszerzése előtt szeretne munkatapasztalatot szerezni. Feltehetően ennek is köszönhető az, hogy az egyetemisták többsége (53,8%) jól felkészültnek érzi magát a hazai munkaerőpiacra lépéskor.

„Az egyetem alatti munkatapasztalat – történjen az bármilyen területen – egyértelműen előnynek számít a munkaerőpiacon. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis azt látjuk, hogy a frissdiplomásokkal és a fiatal munkavállalókkal szemben is egyre nagyobb elvárás, hogy rendelkezzenek szakmai tapasztalattal. Ennek hiányában ugyanis több visszautasítást kapnak az állásinterjúkon, mint amennyi zöld jelzést, aminek következtében egy idő után demotiváltakká válhatnak, és feladhatják azon törekvéseiket, hogy a tanulmányaiknak megfelelő szakmában helyezkedjenek el. CEO for 1 Month programunkkal éppen ezért évről évre a pályakezdők és fiatalok munkaerőpiaci kilátásait szeretnénk javítani, közelebb hozva egymáshoz az elméleti képzést és a gyakorlati munkavégzést” – mondta el Goszleth Gábor, a magyarországi Adecco Kft. értékesítési igazgatója.

Valós munkahelyi tapasztalat, milliós fizetés

A 47 országban futó, egyedülálló gyakornoki program lényege, hogy országonként egy fiatal egy teljes hónapon keresztül betekintést nyerhet a cég vezetésébe. A szerencsés kiválasztott ugyanis az Adecco ügyvezetője mellett láthat majd el feladatokat, és ismerheti meg a vezetői kompetenciákat. Emellett megismerheti minden osztály működését – a marketingtől a pénzügyig – is, aminek köszönhetően valódi piaci környezetben szerezhet munkatapasztalatot. „A programban való részvételhez a 18-35 év közötti, ambiciózus fiataloknak az önéletrajzon és a motivációs levélen túl különböző kompetencia teszteket kell kitölteniük  a CEO for 1 Month oldalán. Ezek és a későbbi személyes interjúk alapján választjuk ki azt a szerencsést, aki megkezdheti gyakorlatát az Adecco Magyarország Kft.-nél, és aki a program végeztével nem csak valós szakmai tapasztalattal, hanem 1,3 millió forinttal is gazdagabb lesz” – mondta el Goszleth Gábor.

Ez is tetszhet