Karrierváltás

Karrierváltás

KarrierváltásA karrierváltás pontosan az, amit a neve takar – változás a karrierben. Az emberek többféle okból váltanak karriert. Néha a gazdasági változások idézik elő, vagy egyszerűen csak nincs további igény az aktuális munkára. A váltás lehet személyes okokból is, például ha családunk lesz, esetleg egészségügyi problémáink adódnak vagy megöregszünk.

Akármi is legyen a karrierváltás oka, egy kis tervezéssel és gondolkodással a váltás az egyik karrierről a másikra könnyed lehet. Mielőtt karriert váltunk, gondoljuk át a további karrier lehetőségeinket. Mit csinálunk nagyon jól, amit még szeretünk is csinálni? Amennyiben eddig is ezt csináltuk, és egy új pályát kell választanunk, próbáljunk meg valami olyasvalamit, ami beleillik abba az elképzelésbe, ami miatt váltani kell.

Vegyük például, hogy teljes munkaidőben voltunk könyvelők, vagy ügyintézők voltunk amit nagyon is szerettünk, de most otthonról szeretnénk dolgozni, vajon képesek lennénk virtuális asszisztensek lenni?

Rendesen gondoljuk át, hogy a karriervltás anyagi szempontból is megéri-e. Először is, vizsgáljuk meg, hogy van-e igény az általunk nyújtott szolgáltatásra. Mielőtt tehát megtennénk a karrier váltást, győződjünk meg a jövőbeni karrierünk életképességéről.

Másodosorban, ha otthonról dolgozunk, az nem feltétlen lesz elég, az elején vállaljunk több munkát, akár részmunkaidőben.

Harmadjára, ha drága szoftverre van szükségünk otthoni irodánkba, vagy drága képzésre van szükségünk mielőtt karriert váltunk, bizonyosodjunk meg afelől, hogy kezelni tudjuk majd, mielőtt ténylegesen a karrierváltást megtennénk.

Emlékezzünk arra, hogy a karrier több, mint szimplán egy munka. Nagy része annak, hogy kik is vagyunk valójában, és mivel is foglalatoskodunk időnk nagy részében. Vegyük figyelembe a jövőbeni munka összes részletét, mielőtt belevágnánk a karrier váltásba. Például ha szeretnénk feljebb lépkedni a ranglétrán, de nincs gyomrunk a céges karácsonyi bulihoz, gondoljuk át még egyszer a karrier váltást.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet

Karriercélok

A karriercélok fontos tényezői vagy mérföldkövei minden egyén életének, legyen az dolgozó ember, vagy munkakeresés fázisában lévő. A…