Mi is valójában a munkahelyi düh?

Mi is valójában a munkahelyi düh?A munkahelyi düh egy olyan általános frusztráció, ami többek között a velünk együtt dolgozók miatt alakulhat ki különböző okok miatt. Amennyiben ez nincs orvosolva, könnyen ronthatja a dolgozó munkahelyi teljesítményét vagy akár a vállalatra is hatással lehet. Nem utolsó sorban veszélyezteti a kellemes munkakörnyezet kialakításának lehetőségét. A düh gyakran az elvégzendő feladatból avagy szituációból adódik, függetlenül attól, hogy hol is helyezkedik el a dolgozó a vállalatban. Számos környezeti faktor lehet a munkahelyi elégedetlenség alapja, fontos, hogy ezeket a tényezőket higgadtan tudjuk kezelni.

 

Amikor nem sikerül valamilyen munkát elvégezni, vagy rosszul sikerül, gyakran nyerhet teret a munkahelyi düh. Azt az érzést keltheti az adott helyzet, hogy valaki elveszítette az irányítást a projekt fölött, gyakran egy munkatársunk vagy alkalmazottunk miatt. Ahelyett, hogy fenyegetőznénk, vagy a düh ami eluralkodott bennünk, fizikai formában jelentkezne, erősen javasolt a logikus problémamegoldás. A magasabb beosztásoknál gyakran elengedhetetlen a megfelelő dühkezelés, mivel a temperamentumos főnökök keze alatt sokkal több alkalmazott fordul meg.

A kisebb társaságoknak magas fokú munkahelyi dühvel és ellenségeskedéssel kell szembenézniük. Ez gyakran a stressz miatt van és attól, hogy a feladatok pár lépcsőn belül vannak megoldva a mikrokörnyezet miatt. Javasolt, hogy a kisebb cégeknek már a kialakulás fázisában legyen tervük a munkahelyi düh kezelésére.

Több oka lehet a munkahelyi dühnek. Nyilvánosan történő kritizálás, előnyben részesítés vagy magas igények alacsony fizetéssel párosulva ellenségeskedést szíthatnak. Ehhez gyakran a pozitív visszajelzések hiánya is hozzájárul. A jogos kritika azonban gyakran elkerülhetetlen egy-egy rossz teljesítmény miatt.

A munkahelyi düh gyakran a hatalomért folytatott harcban is jelen van. Egy dolgozó tiszteletlensége esetén a felettese felhasználhatja hatalmát az ügy rendezésére. Ez akár erőszakos cselekedethez is vezethet. A menedzserek vagy a főnök esetleges közbeavatkozása szükséges lehet ilyen helyzetekben.

A munkahelyi düh egyes okai sokkal komolyabbak annál, minthogy egyszerűen “csak” nem jó a munkahelyi környezet. A düh forrása lehet bántalmazás, származással kapcsolatos különbségtételek, diszkrimináció és akár “az” a bizonyos zaklatás, melyet legtöbb esetben férfiak követnek el nőkön. A legtöbb munkahelyen nem tolerálják az effajta viselkedést és jogi lépéseket is tesznek adott esetben.

A dühkitörés a stresszes és a nem megfelelő, ellenséges munkahelyi körülmények eredménye lehet. Az efféle kitörésekhez tartozik a kiabálás és az esetleges vandalizmus. Különböző jelei lehetnek annak, ha egy dolgozó elégedetlen, ezek lehetnek: szarkazmus, antiszociális viselkedés, nem következetes munkavégzés. Ha odafigyelünk ezekre a jelekre, megelőzhető lehet a dühkitörés.

Amikor egy láthatóan lehangolt főnökkel vagy munkatárssal van dolgunk, kerüljük az azonnali konfrontációt. A legjobb, ha nem vívjuk ki a haragját. Fogadjuk el a tényt, hogy lehangolt és javasoljunk valamiféle megoldást az adott szituációra.

0 Shares:
Ez is tetszhet
Mi az Állásinterjú?
Tovább olvasom

Mi az állásinterjú?

Az állásinterjú egy beszélgetés, amely a potenciális munkaadó és a munkára jelentkező között zajlik. Az állásinterjú alatt a…
Mit csinál egy ügyvéd?
Tovább olvasom

Mit csinál egy ügyvéd?

Manapság egyre nagyobb szükség van arra, hogy mindenről jólinformáltak legyünk. Gyakran találkozunk olyan szituációkkal, melyekre a legkevésbé sem…