Mi is valójában a munkahelyi düh?

Mi is valójában a munkahelyi düh?A munkahelyi düh egy olyan általános frusztráció, ami többek között a velünk együtt dolgozók miatt alakulhat ki különböző okok miatt. Amennyiben ez nincs orvosolva, könnyen ronthatja a dolgozó munkahelyi teljesítményét vagy akár a vállalatra is hatással lehet. Nem utolsó sorban veszélyezteti a kellemes munkakörnyezet kialakításának lehetőségét. A düh gyakran az elvégzendő feladatból avagy szituációból adódik, függetlenül attól, hogy hol is helyezkedik el a dolgozó a vállalatban. Számos környezeti faktor lehet a munkahelyi elégedetlenség alapja, fontos, hogy ezeket a tényezőket higgadtan tudjuk kezelni.

 

Amikor nem sikerül valamilyen munkát elvégezni, vagy rosszul sikerül, gyakran nyerhet teret a munkahelyi düh. Azt az érzést keltheti az adott helyzet, hogy valaki elveszítette az irányítást a projekt fölött, gyakran egy munkatársunk vagy alkalmazottunk miatt. Ahelyett, hogy fenyegetőznénk, vagy a düh ami eluralkodott bennünk, fizikai formában jelentkezne, erősen javasolt a logikus problémamegoldás. A magasabb beosztásoknál gyakran elengedhetetlen a megfelelő dühkezelés, mivel a temperamentumos főnökök keze alatt sokkal több alkalmazott fordul meg.

A kisebb társaságoknak magas fokú munkahelyi dühvel és ellenségeskedéssel kell szembenézniük. Ez gyakran a stressz miatt van és attól, hogy a feladatok pár lépcsőn belül vannak megoldva a mikrokörnyezet miatt. Javasolt, hogy a kisebb cégeknek már a kialakulás fázisában legyen tervük a munkahelyi düh kezelésére.

Több oka lehet a munkahelyi dühnek. Nyilvánosan történő kritizálás, előnyben részesítés vagy magas igények alacsony fizetéssel párosulva ellenségeskedést szíthatnak. Ehhez gyakran a pozitív visszajelzések hiánya is hozzájárul. A jogos kritika azonban gyakran elkerülhetetlen egy-egy rossz teljesítmény miatt.

A munkahelyi düh gyakran a hatalomért folytatott harcban is jelen van. Egy dolgozó tiszteletlensége esetén a felettese felhasználhatja hatalmát az ügy rendezésére. Ez akár erőszakos cselekedethez is vezethet. A menedzserek vagy a főnök esetleges közbeavatkozása szükséges lehet ilyen helyzetekben.

A munkahelyi düh egyes okai sokkal komolyabbak annál, minthogy egyszerűen “csak” nem jó a munkahelyi környezet. A düh forrása lehet bántalmazás, származással kapcsolatos különbségtételek, diszkrimináció és akár “az” a bizonyos zaklatás, melyet legtöbb esetben férfiak követnek el nőkön. A legtöbb munkahelyen nem tolerálják az effajta viselkedést és jogi lépéseket is tesznek adott esetben.

A dühkitörés a stresszes és a nem megfelelő, ellenséges munkahelyi körülmények eredménye lehet. Az efféle kitörésekhez tartozik a kiabálás és az esetleges vandalizmus. Különböző jelei lehetnek annak, ha egy dolgozó elégedetlen, ezek lehetnek: szarkazmus, antiszociális viselkedés, nem következetes munkavégzés. Ha odafigyelünk ezekre a jelekre, megelőzhető lehet a dühkitörés.

Amikor egy láthatóan lehangolt főnökkel vagy munkatárssal van dolgunk, kerüljük az azonnali konfrontációt. A legjobb, ha nem vívjuk ki a haragját. Fogadjuk el a tényt, hogy lehangolt és javasoljunk valamiféle megoldást az adott szituációra.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Small talk - a csevej művészete
Tovább olvasom

Small talk – a csevej művészete

Tárgyalás előtti bemelegítés, ismerkedés az új kollégával, munkahelyi fogadás, mind-mind kiváló lehetőség, hogy beszélgessünk. Ami ennél is fontosabb,…
Humánerőforrás-fejlesztés
Tovább olvasom

Mi a humánerőforrás fejlesztés?

A humánerőforrás fejlesztés segít az alkalmazottaknak a személyes és szervezői készségeit, tudását és képességeit fejleszteni. Olyan lehetőségeket rejt…

Mi az Outplacement?

Az Outplacement angol nyelvű kifejezés, jelentése a “gondoskodó leépítés”. Munkáltatófüggő, hogy ki az, aki él vele és ki…

Intranet? Mire is jó az?

A statikus Intranet-nek leáldozott, sokszor a vállalat dolgozói önszorgalomból a szociális hálókon (pl.:=Facebook) cserélnek információt egymással. Ideje lenne…