E-mail, helyesen! Tippek: mit szabad, mit nem

E-mail helyesen. Mit szabad és mit nem! HR VilágFogalmazzunk mindig úgy, hogy, ahogy az illető szemébe is mondanánk. Csak azért, mert az illető nincs ott, ne ragadtassuk el magunkat. Nem is beszélve arról, hogy a szó elszáll, de az e-mail marad… Még akkor se személyeskedjünk, sértegessük a másikat, ha az már megtette.

A rossz hírt szemtől szembe közöljük, ne virtuálisan. Ez főképp a főnökökre áll, tiszteletet fejez ki, ha az elbocsátást, fizetéscsökkentést, vagy elmarasztalást négyszemközt kulturáltan közli.

Általánosan elfogadott szabály, hogy amilyen az e-mai stílusa, olyan legyen a válasz is. Tehát a „Tisztelt Hölgyem és Uram!” megszólításra semmiképp ne válaszoljuk „Hello!”-val. Kivétel persze, ha a másik már lejáratta magát: mi ne tegyük, tartsuk magunkat az udvarias formákhoz..

Szépen lépésről, lépésre közöljünk a mondandókat. Egy e-mailben egy témát érintsünk, ne minden követelést, mert a másik úgy érzi, hogy soha nem ér a végére és könnyebben elvész az információ.

Kérés, beleegyezés nélkül ne küldjünk levelezésünkről másolatot egy harmadiknak, még titkosítva sem. Ez utóbbi különösen gyáva megoldás. Mielőtt dörgedelmes, bosszús e-mailt küldene, aludjon rá, nehogy másnap megbánja. Dühösen úgysem lehet frappánsan válaszolni.

Ne feledje, hogy a levél olvasója nem látja, az Ön mimikáját, nem hallja az intonációját. Lehet, hogy Ön viccesnek képzel el valamit, de ezek nélkül a kísérő információk nélkül csak tömény sértésnek tűnik.

Ha egy helyzet tovább bonyolódik, ragadjon telefont, kérjen időpontot és beszélje meg négyszemközt a problémát.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet

Álláskeresés

Sokak szerint a megfelelő állás megkeresése majdnem ugyanannyira fontos, mint az állás elnyerése az interjún. Persze a döntő…