Álláskeresési trendek

Álláskeresési trendek

Álláskeresési trendekA 2010-es év statisztikája szerint a Magyarországon élő emberek többsége halad a korral. Ami ebben az estben azt jelenti, hogy interneten sokkal többen keresnek állást, mint a nyomtatott médiában, vagy ismerőseiktől.

A nagyvárosokban azért választják inkább az Internetet, mert gyorsabb, könnyebben elérhető, és valóban, a tapasztalatok szerint, akik az Interneten jelentkeztek, azoknak a hetven százalékát alkalmazzák is, és jelenleg is van állásuk.

 

Megint más a helyzet a falukban, és a kisebb településeken, kisvárosokban, ahol azért keresnek Interneten keresztül állást, mert más lehetőségük nincs az ilyen mértékű, és mennyiségű ajánlatok áttekintésére.

A kisebb településeken csupán a helyi lapok állnak rendelkezésre, amiben nem valószínű, hogy nagy választék van, de ha van is, akkor is nagyon kevés munkabérrel, így számukra marad az Internet.

Biztosak lehetünk abban, hogy amennyiben megkérdeznénk egy pályakezdőt, milyen módszerrel szeretne álláshoz jutni, az Internetet fogja elsőként megemlíteni. Ebben nincs is semmi meglepő, hiszen a mindennapjainkban is szinte mindent interneten keresztül intézünk.

Ezt néhány példa is igazolja, hiszen számlát is tudunk rajta keresztül fizetni, valamint a banki átutalásokat is online végezzük.

Az Internetes álláskeresés tehát egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és vele együtt az ezzel foglalkozó portálok is. Vannak olyanok is, akik csak azért lépnek fel álláskereső oldalakra, hogy felmérjék a későbbi lehetőségeiket, vagy tájékozódjanak a saját érdeklődési körükben, szakmájukban, és területükön.

0 Shares:
Ez is tetszhet
Humánerőforrás-fejlesztés
Tovább olvasom

Mi a humánerőforrás fejlesztés?

A humánerőforrás fejlesztés segít az alkalmazottaknak a személyes és szervezői készségeit, tudását és képességeit fejleszteni. Olyan lehetőségeket rejt…
Mit csinál egy ügyvéd?
Tovább olvasom

Mit csinál egy ügyvéd?

Manapság egyre nagyobb szükség van arra, hogy mindenről jólinformáltak legyünk. Gyakran találkozunk olyan szituációkkal, melyekre a legkevésbé sem…
Small talk - a csevej művészete
Tovább olvasom

Small talk – a csevej művészete

Tárgyalás előtti bemelegítés, ismerkedés az új kollégával, munkahelyi fogadás, mind-mind kiváló lehetőség, hogy beszélgessünk. Ami ennél is fontosabb,…

Mi az Outplacement?

Az Outplacement angol nyelvű kifejezés, jelentése a “gondoskodó leépítés”. Munkáltatófüggő, hogy ki az, aki él vele és ki…