Álláskeresési trendek

Álláskeresési trendek

Álláskeresési trendekA 2010-es év statisztikája szerint a Magyarországon élő emberek többsége halad a korral. Ami ebben az estben azt jelenti, hogy interneten sokkal többen keresnek állást, mint a nyomtatott médiában, vagy ismerőseiktől.

A nagyvárosokban azért választják inkább az Internetet, mert gyorsabb, könnyebben elérhető, és valóban, a tapasztalatok szerint, akik az Interneten jelentkeztek, azoknak a hetven százalékát alkalmazzák is, és jelenleg is van állásuk.

 

Megint más a helyzet a falukban, és a kisebb településeken, kisvárosokban, ahol azért keresnek Interneten keresztül állást, mert más lehetőségük nincs az ilyen mértékű, és mennyiségű ajánlatok áttekintésére.

A kisebb településeken csupán a helyi lapok állnak rendelkezésre, amiben nem valószínű, hogy nagy választék van, de ha van is, akkor is nagyon kevés munkabérrel, így számukra marad az Internet.

Biztosak lehetünk abban, hogy amennyiben megkérdeznénk egy pályakezdőt, milyen módszerrel szeretne álláshoz jutni, az Internetet fogja elsőként megemlíteni. Ebben nincs is semmi meglepő, hiszen a mindennapjainkban is szinte mindent interneten keresztül intézünk.

Ezt néhány példa is igazolja, hiszen számlát is tudunk rajta keresztül fizetni, valamint a banki átutalásokat is online végezzük.

Az Internetes álláskeresés tehát egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és vele együtt az ezzel foglalkozó portálok is. Vannak olyanok is, akik csak azért lépnek fel álláskereső oldalakra, hogy felmérjék a későbbi lehetőségeiket, vagy tájékozódjanak a saját érdeklődési körükben, szakmájukban, és területükön.

0 Shares:
Ez is tetszhet
Mit csinál egy ügyvéd?
Tovább olvasom

Mit csinál egy ügyvéd?

Manapság egyre nagyobb szükség van arra, hogy mindenről jólinformáltak legyünk. Gyakran találkozunk olyan szituációkkal, melyekre a legkevésbé sem…
Mi az Állásinterjú?
Tovább olvasom

Mi az állásinterjú?

Az állásinterjú egy beszélgetés, amely a potenciális munkaadó és a munkára jelentkező között zajlik. Az állásinterjú alatt a…
Mi a fizetés?
Tovább olvasom

Mi a fizetés?

Ha fizetésről beszélünk, az sok mindenkinek annyit jelent, hogy a munkaadó fizet valamennyi pénzt a munkavállalónak. Ez közel…