Munkakeresési tippek, amik megnövelhetik az esélyeidet

Munkakeresési tippek, amik megnövelhetik az esélyeidet
Munkakeresési tippek, amik megnövelhetik az esélyeidet
A munkakeresés sajnos akár fájdalmas tapasztalat is lehet. Íme, itt van három dolog, aminek az alkalmazásával növelheted a siker esélyét.

A munkakeresés sajnos akár fájdalmas tapasztalat is lehet. Íme, itt van három dolog, aminek az alkalmazásával növelheted a siker esélyét.

Úgy állj hozzá a munkakereséshez, mintha az egy egész munkaidős állás lenne – mert az is

Ha már volt munkahelyed, akkor minden nap mondjuk 8-ra mentél, egy órát (vagy kevesebbet) kaptál ebédszünetre, és minden nap ugyanakkor végeztél (mondjuk délután 5-kor). Minden nap megtettél minden tőled telhetőt a munkád kapcsán, mert tudtad, hogy a karriered állhat, vagy bukhat ezen.

Amikor állás keresel, ugyanezt a napirendet kellene követned, hiszen, akár csak akkor, most is a jövőd múlhat ezen. Hogyha úgy állsz a munkakereséshez, mint egy részidős hobbihoz, akkor biztos, hogy sokáig fog tartani.

Szóval, holnap kora reggel kezdj neki a „munkának”, és az egész napot töltsd a munkakeresés feladatával.
Tekints úgy az álláskeresésre, mintha egy projekt lenne

Ez azt jelenti, hogy fel kellene állítanod magadban egy célt, terveket készíteni, megfigyelni a haladásod. Azokat az eszközöket, és képességeket, amiket a legutóbbi munkahelyeden bevetettél, mind-mind használd fel annak érdekében, hogy megtalálhasd a következő állásod.

Muszáj tudatosítanod magadban, hogy ez egy fontos projekt. Minél hamarabb teljesíted, annál hamarabb kapsz állásajánlatot.

Légy a saját főnököd

Állítsd fel elvárásokat, amiknek eleget kell tenned, határozz meg egy irányt, és vizsgáld felül a munkád.

„Találkozz” magaddal hetente egyszer, és figyeld meg az előadókészséged. Azt ajánlom, két jelentést is írj ezekre az „ülésekre”. Az elsőben foglald össze, hogy milyen haladást értél el az elmúlt hét során. A másodikban pedig fogalmazd meg, mit tervezel a következő hétre. A terveidnek magukba kell, hogy foglalják a céljaidat, a tetteidet, és a prioritásaidat.

Az első alkalommal, amikor megírod ezeket a jelentéseket, fogalmazd bele, hogy eddig milyen haladást értél el. Foglald össze azokat az eredményeket, amiket ezekkel az erőfeszítésekkel értél el. Fogalmazd meg azokat az eredményeket is, amiket el szeretnél érni.

Ezután, dolgozz ki egy realisztikus tervet a következő hétre, megvalósítható célokra alapozva. Például, felállíthatnál magadnak egy olyan célt, ami egy bizonyos számú ember felhívását jelenti, egy bizonyos számú közvetítőiroda találkozót, és bizonyos időtartamú keresést.

Az elkövetkezendő hetekben, hasonlítsd össze az elmúlt időben elért teljesítményeket, és a célokat, amiket kitűztél magadnak. Ha eltervezted, hogy tizenkét munkaközvetítő találkozón veszel részt, de ehelyett csak kettőre kerítettél sort, akkor a) magyarázd meg magadnak, hogy történhetett ez meg, b) dolgozz ki olyan tervet, amivel kijavíthatod ezt a különbséget. Azt is ajánlott analizálni, hogy miért tértél el ennyire a kitűzött mennyiségtől, és rájönni, mit kell máshogy csinálnod. Például, a Te célod (ami most a 12 munkaközvetítői találkozó) lehet hogy túl magas elvárás volt. Vagy dolgozz ki olyan módszereket, amivel könnyebben elérhetővé teheted ezeket a célokat, például, hogy összefogtok egy baráttal, aki szintén állást keres.

Az álláskeresés egy teljes idős munka. Egy terv alapján történő dolgozás, és egy jó főnök (aki saját magad vagy) támogathat ebben.

A legnagyobb sikereket kívánom Neked!

Ez is tetszhet
Tanulj valami újat!
Tovább olvasom

Tanulj valami újat!

Ismét közeleg a nyár (hiszen mától március van), és már érzed, tudod, hogy szeretnél belekezdeni valami „újba”, de még tépelődsz azon, hogy mi is legyen az? Tanulj valami újat!