Online jelentkezés munkára

Online jelentkezés munkára

Online jelentkezés munkáraManapság az embereknek rohanásból áll az élete. Mindannyian szeretnének több időt szentelni magukra, a családjukra avagy a barátaikra. Ezért is írunk most arról, hogy hogyan jelentkezzünk online munkára. Nem egy nagy dolog – jelenleg csaknem minden jelentkezést online küldenek el.

Az első dolog, amire figyelned kell online jelentkezéskor, az az e-mail címed. Ha egy vicces mail címed van, amelyet még a középiskolában nyitottál, változtasd meg. Az újnak a teljes nevedet tartalmaznia kell, mind a keresztnevedet, mind a családnevedet – biztonságot és bizalmat kölcsönöz.

Minden hirdetésre rengeteg jelentkezés érkezik naponta, de ez nem szabad hogy demoralizáljon téged. Rengeteg tartalmaz hamis információkat, így ha az önéletrajzodban valós tényekre alapozott eredmények szerepelnek, akkor be fognak hívni interjúra. Továbbá ne tömd tele az önéletrajzodat az összes céloddal, csak a legfontosabbakkal, mert a munkaadó nem szívesen olvas el két oldalnál többet.

Csak pár percet vesz igénybe a munkára való online jelentkezés, de sokkal több kell ahhoz, hogy kitöltsd az önéletrajzodat, illetve a kísérőlevelet. Legyen elég időd arra hogy elkészítsd ezeket és csak arra a munkára jelentkezz, amely igazán hozzád illik. Akármilyen területen keresel munkát, ha nem felelsz meg az adott elvárásoknak, nem fognak felvenni. Olyan munkára jelentkezz, amely a legrelevánsabb az önéletrajzoddal, így közelebb kerülsz ahhoz, hogy fel is vegyenek. Ha kész vagy, ellenőrizd le, ne kövess el nyelvtani vagy tipológiai hibákat.

A kísérőlevél – melyet az önéletrajzodhoz csatolsz – ne legyen több fél oldalnál és nem lehet benne ugyanaz ami az önéletrajzodban van. Udvariasnak kell lennie és nem viccesnek, még ha úgy is gondolod hogy ez pluszt jelenthet a számodra. Légy szakember mindig és tudasd a munkaadóval hogy miért szeretnél az adott területen dolgozni és miért te vagy a megfelelő ember a poszt betöltésére.

Ha behívnak interjúra, öltözz illően és beszélj is úgy. Ne légy zárkózott és beszélj tudományos nyelven.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet

Karriercélok

A karriercélok fontos tényezői vagy mérföldkövei minden egyén életének, legyen az dolgozó ember, vagy munkakeresés fázisában lévő. A…