Elégedett a munkahelyével?

Elégedett a munkahelyével?

Elégedett a munkahelyével?A kellemes munkahelyi klíma nemcsak a dolgozók hozzáállását javítja, hanem a munkáltató hírét is öregbíti. Hányan sóhajtanak fel péntek délután: Végre itt a hétvége!

Sőt van, aki már a csütörtököt is ünnepnapnak nyilvánítja, mondván: már csak egy nap van hátra a két napos örömünnepnek, amit munka és munkahely nélkül lehet eltölteni.

 

Egy felmérés szerint a munkavállalók közül minden ötödik elégedetlen feladatkörével és a munkahelyi légkörrel, csak 13% elkötelezett a munkáltatója felé és átlagosan 8% érzi úgy, hogy munkájával megvalósultak álmai.

Legyen őszinte: az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban voltak olyan pillanatok, amikor élezte, szórakoztatónak találta a munkáját? A válasz nemcsak az Ön munkamorálját tükrözi, hanem fontos a munkaadója szempontjából is.

Kutatások szerint a munkahelyi klíma a frissen végzett tehetségeknél fontos szempont. Sőt, meglepő módon sokszor a legfontosabb: előbbre való a jó fizetésnél és a karrier lehetőségénél. Ha nem jó a légkör, akkor vállalatnak meg kell elégednie a közepesen elhivatott tömeggel és túl sok időt tölt el toborzással illetve szankciókkal.

Természetesen nemcsak a fiatal és elhivatott szakemberek számára kellene vonzóvá tenni a munkahelyeket, hanem a jól képzett és nagy tapasztalattal rendelkező generációt is fontos lenne megtartani.

Az emberek szívesebben döntenek egy olyan munkahely mellett, ahol a kollégák jó kapcsolatban állnak egymással, közös programokat szerveznek pl. kirándulásokat, sporttevékenységet, színházi látogatásokat. Ezeket sokszor önszerveződő alapon a munkahelyi tevékenységektől és felsőbb utasítások nélkül teszik.

Könnyebb és gyümölcsözőbb eltölteni naponta-sokszor több, mint- nyolc órát kellemes, pozitív légkörben, mint ellenséges hangulatban. A cégeknek ezt fel kellene ismerni: ha a munkahelyi légkör kifejezetten jó, a kollégák szoros kapcsolatban állnak egymással és emberileg is megértik egymást, az a cégnek csak jót tesz és hosszú távon is jobban profitálhat belőle.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Karrierváltás
Tovább olvasom

Karrierváltás

A karrierváltás pontosan az, amit a neve takar – változás a karrierben. Az emberek többféle okból váltanak karriert.…