Hogyan hozzunk ki többet a csapat meeting-ekből

Hogyan hozzunk ki többet a csapat meeting-ekből
Hogyan hozzunk ki többet a csapat meeting-ekből
Hosszadalmas, unalmas és általa elkésel a következő tárgyalásodról. Ez a rettegett csapat meeting – itt gyűlnek össze a kollégák és itt kap egy esélyt a sales-es illető hogy a porondon lehessen.

Hosszadalmas, unalmas és általa elkésel a következő tárgyalásodról. Ez a rettegett csapat meeting – itt gyűlnek össze a kollégák és itt kap egy esélyt a sales-es illető hogy a porondon lehessen. Ennek nem kell feltétlen így lennie! A meeting kevesebb nyűggel és sokkal produktívabban is történhet. Íme hét módja ennek:

1. Kezdjük és fejezzük is be időben

Ez talán a legfontosabb abból a szempontból, hogy a csapatmegbeszélések elviselhetőbbek legyenek. Tartsuk tiszteletben a többiek idejét, ne nyújtsuk túl hosszúra a meetinget. A résztvevők kevésbé lesznek ellenállóak, ha tudják, a meetingnek hamarosan vége.

2. Legyen napirend – és tartsuk is be

Gyűjtsünk információt a résztvevőktől a beszélgetés tárgyáról és tegyük közzé a napirendi pontokat egy-két nappal a meeting előtt. Az egyes pontokhoz időkeretet is rendelhetünk, ezzel biztosítva, hogy nem lesz egyik pont sem túl hosszasan tárgyalva. Ha nem sikerül befejezni egy témát, egy következő meeting keretein belül újra elővehetjük.

3. Jelöljünk ki egy vezetőt

Legyen mindig más a vezető szerepkörben. Ez a személy lesz felelős a meeting pontos kezdéséért, és ő fogja biztosítani, hogy a beszélgetés kizárólag az adott témákat érintse. Meglehet, hogy egy másik ember feladata lesz az idő menedzselése, habár a vezető a felelős, hogy időben befejeződjön a meeting. Fontos, hogy a vezető arra is figyeljen, hogy mindenki szóhoz juthasson, senki ne vegye el mástól a lehetőséget. A meetinget új helyeken is tarthatjuk, akár a szabad ég alatt.

4. Legyünk kreatívak

A ránk nehezedő nyomást egy rövid ideig felejtsük el, próbáljunk meg lazítani, ezáltal talán kreatívabbak lehetünk. Vigyünk a meetingre színes lapokat, krétákat. Ha ez túlságosan gyerekesnek hangzik, mindenki elé rakjunk egy bontatlan csomag színes tollat, krétát, és figyeljük meg, hogy ellen tudnak-e állni hogy kibontsák. Kisebb csoportoknál akár mozoghatunk, sétálhatunk is megbeszélés közben.  Ekkor akár rögzíthetjük is a meeting hanganyagát, mivel nem a legegyszerűbb állva jegyzetelni.

5. Cseréljük fel a napirendi pontokat

Cseréljük fel a napirendi pontokat. Kezdjük a harmadik, vagy az utolsó ponttal, majd folytassuk valemelyik másik napirendi ponttal.  Ezáltal az egész csapat jobban fog figyelni. Ne felejtsük el, hogy mindenkinek megadjuk a lehetőséget a beszélgetésben való részvételre. Kérdezzük meg például azokat is, akik kissé passzívabbak.

6. Cseréljünk helyet

Időnként cseréljünk ülőhelyet mondjuk a szemben ülő társunkkal. Ez is tovább fokozza a figyelmet, hiszen a szem állása, irányultsága megváltozik, így a kapott látvány másként mozgatja meg az agyat is.

7. Ünnepeljünk

Semmiképp ne felejtsük el megünnepelni a sikereket. Hívjunk meg vendégeket – például a vezetőségből – a sikerek elismerése végett vagy egyszerűen csak köszönjük meg a segítséget!

Hogyan hozzunk ki többet a csapat meeting-ekből

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Így választanak munkahelyet a Z-generáció tagjai
Tovább olvasom

Így választanak munkahelyet a Z-generáció tagjai

Egy országos felmérés arra kereste a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak munkahelyet a Z-generáció tagjai. A válaszadók többségének nem a legfontosabb, hogy egy ismerős, vagy barát ajánlja-e a munkahelyet. Egyre nagyobb jelentőséggel bír számukra az, hogy büszkék tudnak-e lenni az adott munkahelyre.