Hogyan legyünk motiváltabbak munkahelyünkön?

Hogyan legyünk motiváltabbak munkahelyünkön?

Hogyan legyünk motiváltabbak munkahelyünkön?A legtöbb ember több időt tölt a munkahelyén, mint családjával, éppen ezért függ a teljesítménye és általános viselkedése a munkakörnyezettől. A pénzügyi kompenzáció mellett a pozitív visszacsatolás által érhető el jobb morál a dolgozók között. A munkahelyi motiváció növelésére legtöbbször az egyszerű gesztusok vannak hatással. Vonjuk be a dolgozót a céget érintő döntésekbe és hallgassuk meg véleményüket.

Ezáltal úgy érzik, hogy igenis fontos részei egy produktív csapatnak. A legtöbb esetben, ha a munkavállaló elismerve érzi magát, sokkal nagyobb energiát fektet a cég sikereibe.

Az alulfizetett, túl stresszelt dolgozók gyakran nem nyújtanak csúcsteljesítményt. Ha a dolgozók fontosak számunkra, tudassuk ezt velük és kompenzáljuk őket. Egy nagyobb, jól elvégzett munkáért adhatunk bónuszt, hogy tudják, elismerjük munkájukat. Ez nemcsak, hogy az önértékelésüket javítja, hanem a munkahelyi motivációt is elősegíti.

Ha valamit jól csinálnak dolgozóink, ajánljunk fel kisebb jutalmat vagy egy nem várt bónuszt. Leghet az egy őszinte elismerés, vagy akár egy fagylalt-kupon, ezek az apróságok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a dolgozó egy kicsivel többet tegyen a cégért, munkája elvégzéséért.

A jól szocializált csapattagok gyakran hozzájárulnak egymás sikereihez. A céges rendezvények népszerű módszerei a munkahelyi motiváció növelésének. Legyenek ezek az összejövetelek egyszerűek és nem kell hogy túl sokba kerüljenek ahhoz, hogy jelentőségteljes hatása legyen a dolgozókra. Egyes munkaadók ebédet rendelnek egyszer egy hónapban az elismerés jegyében, míg mások kávét vagy süteményt kínálnak a reggeli meetingekhez. Néha elég egy kis dolog, mint például az előbb említettek, hogy nagy változást érjünk el a morált illetően.

Míg az elismerés és a kompenzáció fontos a dolgozóknak, az egyéb juttatások, mint a fizetett szabadság vagy a betegbiztosítás is fontos szerepet játszhat abban, hogy a munkavállaló hogyan tekint munkaadójára. Azoknál a cégeknél ahol nincsenek ilyen juttatások, a dolgozók úgymond nem engedhetik meg maguknak, hogy betegek legyenek.

Egyesek teljesen kimerülnek, mivel nem engedhetik meg, hogy kimaradnak a munkából. Ha a dolgozók úgy érzik, hogy nem törődnek velük, zokon veszik ezt és rosszul teljesíthetnek a munkában.

Az is előfordulhat, hogy a lelkesedés hiánya miatt a dolgozók nem jönnek ki egymással. Menedzserként vagy cégtulajdonosként meg kell akadályozni a dolgozók közötti gyűlölködést azzal, hogy professzionális környezetet biztosítunk a számukra. Óvakódjunk a pletykálkodástól és ne engedjük meg senkinek, hogy sértegessen másokat.

A munkahelyi motiváció olyan helyen van jelen, ahol a munkavállalók értékesnek érzik magukat és tisztelik őket.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Tanulj valami újat!
Tovább olvasom

Tanulj valami újat!

Ismét közeleg a nyár (hiszen mától március van), és már érzed, tudod, hogy szeretnél belekezdeni valami „újba”, de még tépelődsz azon, hogy mi is legyen az? Tanulj valami újat!
Tartásjavító labda
Tovább olvasom

Stabilitás a munkában

A dolgozó emberek nagy részének a munkája megkívánja, hogy az asztaluk előtt üljenek hosszú ideig, ugyanabban a testhelyzetben.…