Mi a dolga egy HR-esnek?

HR

HRA HR-es egy olyan szakképzett dolgozó, aki a humánerőforrás osztályon dolgozik. A HR-es biztosítja a szakképzett munkaerő toborzás és megtartás sikerességét a szervezeten belül, legyen az egy non-profit szervezet, egy vállalat vagy esetleg egyetemi intézmény. A Hr-es fontos részét képezi a vállalatnak, hiszen minimalizálja annak valószínűségét, hogy a dolgozók elhagyják a céget, aminek következtében megspórolja az új munkaerő betanítási költségeit. A HR-es egy adott vállalaton belül, vagy akár egy munkaerő toborzó cégnél is elhelyezkedhet, munkájával segítve a munkaerő problémák orvoslását.

Azon HR-es személy felelőssége, aki egy nagyobb vállalatban dolgozik a HR részlegen, meglehetősen szerteágazó lehet pozíciójától függően. A HR részlegen a belépő szinten HR asszisztens, vagy HR koordinátorként lehet elhelyezkedni. Ezen pozíciók betöltésével munkakörünk az önéletrajzok átvizsgálására, interjúk szervezésére, az új munkaerő papírmunkájának elintézésére korlátozódhat. Habár a HR koordinátor és asszisztens részt vesz a leendő munkaerő kiválasztásában, a végső döntést a HR menedzsment hozza meg.

A HR-es egyén magasabb pozíciója a HR menedzser, aki felügyeli a HR asszisztensek és koordinátorok munkáját. A HR menedzserek dolgozzák ki az alkalmazottakkal kapcsolatos szabályokat, mint például a szexuális zaklatásra vonatkozó szabályzatot, a dress code-ot, a szülési szabadságot és minden más személyes dolgot.

Amennyiben egy szervezetnek kis számú dolgozója van, nem valószínű hogy van HR osztálya. Ilyen esetekben a szervezet egy ügynökség segítségét kérheti, az úgynevezett fejvadászokat, hogy munkaerőt toborozzon, kiválasszon a számukra. Az ilyen ügynökségek más szervezetek kihelyezett erőforrásai, akik a saját HR-es személyzetet veszik igénybe mind belépő szinten, mind magasabb beosztásban.

0 Shares:
Ez is tetszhet
Robogunk a kiégés felé?
Tovább olvasom

Robogunk a kiégés felé?

A munkavállalók több mint fele rengeteget túlórázik (kollektívan robognak a kiégés felé), 44 százalék pedig elégedetlen a munkahelyével.
Gyakornoki program
Tovább olvasom

Gyakornoki program

Amikor a legjobb munkaerőt keressük, szóba jöhet a gyakornoki program, mint kiválasztási folyamat. Itt általában a jelentkezők próbálják meggyőzni a munkaadót arról, hogy éppen Ők felelnek meg az adott pozícióra, de valójában nem csak a jelentkezőnek kell meggyőzőnek lennie, hanem a gyakornoki program meghirdetőjének is.
Mi a fizetés?
Tovább olvasom

Mi a fizetés?

Ha fizetésről beszélünk, az sok mindenkinek annyit jelent, hogy a munkaadó fizet valamennyi pénzt a munkavállalónak. Ez közel…
Mit csinál egy ügyvéd?
Tovább olvasom

Mit csinál egy ügyvéd?

Manapság egyre nagyobb szükség van arra, hogy mindenről jólinformáltak legyünk. Gyakran találkozunk olyan szituációkkal, melyekre a legkevésbé sem…