Mi a dolga egy HR-esnek?

HR

HRA HR-es egy olyan szakképzett dolgozó, aki a humánerőforrás osztályon dolgozik. A HR-es biztosítja a szakképzett munkaerő toborzás és megtartás sikerességét a szervezeten belül, legyen az egy non-profit szervezet, egy vállalat vagy esetleg egyetemi intézmény. A Hr-es fontos részét képezi a vállalatnak, hiszen minimalizálja annak valószínűségét, hogy a dolgozók elhagyják a céget, aminek következtében megspórolja az új munkaerő betanítási költségeit. A HR-es egy adott vállalaton belül, vagy akár egy munkaerő toborzó cégnél is elhelyezkedhet, munkájával segítve a munkaerő problémák orvoslását.

Azon HR-es személy felelőssége, aki egy nagyobb vállalatban dolgozik a HR részlegen, meglehetősen szerteágazó lehet pozíciójától függően. A HR részlegen a belépő szinten HR asszisztens, vagy HR koordinátorként lehet elhelyezkedni. Ezen pozíciók betöltésével munkakörünk az önéletrajzok átvizsgálására, interjúk szervezésére, az új munkaerő papírmunkájának elintézésére korlátozódhat. Habár a HR koordinátor és asszisztens részt vesz a leendő munkaerő kiválasztásában, a végső döntést a HR menedzsment hozza meg.

A HR-es egyén magasabb pozíciója a HR menedzser, aki felügyeli a HR asszisztensek és koordinátorok munkáját. A HR menedzserek dolgozzák ki az alkalmazottakkal kapcsolatos szabályokat, mint például a szexuális zaklatásra vonatkozó szabályzatot, a dress code-ot, a szülési szabadságot és minden más személyes dolgot.

Amennyiben egy szervezetnek kis számú dolgozója van, nem valószínű hogy van HR osztálya. Ilyen esetekben a szervezet egy ügynökség segítségét kérheti, az úgynevezett fejvadászokat, hogy munkaerőt toborozzon, kiválasszon a számukra. Az ilyen ügynökségek más szervezetek kihelyezett erőforrásai, akik a saját HR-es személyzetet veszik igénybe mind belépő szinten, mind magasabb beosztásban.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Tovább olvasom

Az ingyen csokigolyó már nem elegendő

Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M's csokigolyót is.
Mi a fizetés?
Tovább olvasom

Mi a fizetés?

Ha fizetésről beszélünk, az sok mindenkinek annyit jelent, hogy a munkaadó fizet valamennyi pénzt a munkavállalónak. Ez közel…

Intranet? Mire is jó az?

A statikus Intranet-nek leáldozott, sokszor a vállalat dolgozói önszorgalomból a szociális hálókon (pl.:=Facebook) cserélnek információt egymással. Ideje lenne…