Hova forduljak segítségért, ha nem találok állást?

Hova forduljak segítségért, ha nem találok állást?

Hova forduljak segítségért, ha nem találok állást?Sokan nagyon hamar elkeserednek, és kétségbe esnek akkor, amikor nem találják meg rögtön a megfelelő állást maguknak, vagy nem olyan állásuk van, amilyet elképzeltek, és emiatt tovább keresgélnek a megfelelő, biztos talajon álló állás lehetőség után.

Ennek a problémának a megoldására több segítséget is igénybe tudunk venni.

Elsősorban ott vannak a munkaügyi központok, akik személyes konzultáció után, kifejezetten, személy szerint nekünk ajánlanak állást. Ők rögtön értesítenek bennünket, amikor találnak valami olyat, ami jó lenne nekünk, és segítenek felvenni a kapcsolatot is a munkáltatóval.

Ezen kívül több olyan internetes oldal is van, ami állások közvetítésével, és folyamatos hirdetésekkel foglalkozik. Az úgynevezett álláskereső klubok is segíthetnek nekünk, és rengeteg hasznos tanáccsal is ellátnak bennünket az egyéni szaktudás felmérésétől egészen az állásinterjúra való felkészítésig.

Évről évre szoktak rendezni úgynevezett állásbörzéket is, melyeket elsősorban, de nem csak pályakezdőknek ajánlanak. Ilyen állásbörzéket általában főiskolák, szakiskolák, vagy felsőoktatási intézetek, de ritkábban cégek is szoktak rendezni.

Akik megengedhetik maguknak, felbérelhetnek úgynevezett coach-ot, vagyis szakembert is, aki segít a lehetőségek felderítésében, és elintéz mindent, egészen az állásinterjúig. Mivel az ilyen szakemberek felbérlése egy átlag munkakereső számára költséges, szívesebben veszik igénybe a fejvadászokat. A fejvadászok ingyen regisztrálnak minket, hiszen a költségeket a munkaerőt kereső cég fedezi. Egyre több ráadásul külföldi, amihez adott esetben jól jöhet egy bizonyítvány fordítás is.

(A cikket rövidesen folytatjuk konkrét linkekkel is…)

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet

Álláskeresés

Sokak szerint a megfelelő állás megkeresése majdnem ugyanannyira fontos, mint az állás elnyerése az interjún. Persze a döntő…