Hogyan segít a fejvadász?

Hogyan segít a fejvadász?

Hogyan segít a fejvadász?A fejvadászok az őket felbérlő cégeknek dolgoznak, általában olyan embereket keresik meg, akik már adott területen korábban sikert értek el, és kellő tapasztalattal rendelkeznek.

A fejvadász feladata továbbá az is, hogy tudomást szerezzen a célszeméllyel kapcsolatban, például mennyiért vállalná el az állást, és milyen munkakört ajánljanak neki. Ilyen esetben a munkakör mellé mindig garanciát is biztosítanak.

A fejvadászok nagyrészt vezető pozíciójú embereket keresnek fel, és megvannak a megfelelő módszereik a munkaerő megszerzéséhez, elcsábításához. Zárt közökben dolgoznak, nem engednek ki semmilyen információt a kezük közül.

A fejvadászok úgy dolgoznak, hogy személyes kapcsolatot építenek ki az érintettekkel, és nem hirdetik az álláslehetőségeket sem Interneten, sem pedig folyóiratokban, újságokban. Akkor is megkeresik a célszemélyeket, ha azoknak éppen munkájuk van, ilyen esetekben kedvezőbb feltételeket, és munkabért ajánlva próbálják elcsábítani őket a felbérlő céghez, nem ritkán plusz juttatásokat is ígérve.

Rendszerük igencsak összetett, saját kutató részlegük van, amely segítségével könnyebben, és rövid idő alatt találják meg a keresett személyeket.

A fejvadász egy komplett tervvel, összefoglalóval keresi meg a munkaadó cég által keresett személyt, így az eleinte nem kerül direkt, csak közvetett  kapcsolatba munkaadójával. Amikor a fejvadász cég megtalálta a megfelelő lehetséges munkatársat, annak adatait, például önéletrajzát átküldi a megbízó cégnek, onnantól pedig ők döntik el, megfelel e a követelményeknek, illetve az állásra.

A fejvadász szakma belső adatairól pontos információk nincsenek, mint ahogy arról sem, hogy mennyit keresnek egy-egy alkalommal.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet