Munkahelyváltás problémamentesen

Munkahelyváltás problémamentesen

Munkahelyváltás problémamentesenElőfordulhat, hogy az aktuális munkahelyünkkel nem vagyunk megelégedve. Ennek több oka lehet, és itt nem csak a munkabérre kell gondolni, hanem a munkatársakra, a környezetre, és nem utolsósorban a főnökünkre.

Természetesen olyan eset is van, amikor a keresetünkkel nem vagyunk megelégedve, azonban ezen többnyire először megpróbálunk változtatni, fizetésemelést kérünk, esetleg némi plusz munkát, vagy túlórát vállalunk, a több pénz érdekében.

Így ebből az okból kifolyólag csak akkor szoktunk munkahelyet váltani, amikor már tényleg nincs más megoldás.

Azonban majdnem ugyanennyire rossz lehet a helyzet akkor is, ha a munkatársainkkal nem jövünk ki jól. Ha folyton kiutálnak, kinéznek a munkahelyünkön, általános rossz közérzet alakul ki bennünk, és ez a helyzet akár odáig is fajulhat, hogy depressziósak leszünk emiatt.

A különböző szocializációs problémák megoldására valóban néha megoldást jelent a munkahely váltás, azonban még ebben az esetben is kérhetjük áthelyezésünket ahelyett, hogy elhagynánk a céget, munkáltatót.

Az egyetlen olyan ok, ami miatt egyértelműen munkáltatót váltunk az, ha a főnökünkkel nem vagyunk jóban, és nem tudjuk magunkat áthelyeztetni sem.

Magyarországon az emberek sokkal könnyebben váltanak munkahelyet, mint más országokban az egész világon. Hogy csak néhány példát említsünk, Angliában, vagy Japánban már egyenesen sértésnek veszik azt, ha ott akarjuk hagyni a munkáltatónkat, vagy fel akarunk mondani. Más országokban sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a lojalitásnak, mint annak, hogy az egyéni érdekek miatt egyik napról a másikra munkahelyet váltsanak.

Ha mégis felmondásra kerül sor, akkor is először megpróbálják megoldani a problémát, és ha nem megy, csak akkor váltanak.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet