Az első lépések munkakereséskor

Az első lépések munkakereséskor

Az első lépések munkakereséskorAttól függően hogy milyen munkára jelentkezel, több-kevesebb pontos információra van szükséged mind a cégről, mind pedig az állásról. Ezek az első lépések, amikor új munkát keresünk.

Ezen információk hasznos támpontot adnak keresés közben, illetve amikor a munkáltatóval a cégről és az adott munkaterületről beszélgetünk.

A munkaadók nagyra értékelik a jelentkezők fokozott érdeklődését. Munkát keresni anélkül, hogy bizonyos szabályokat ne fektetnénk le előtte, általában elhamarkodott döntésekhez vezet, amik befolyásolhatják a karrierünket.

Annak érdekében, hogy elégedettek legyünk a munkával, már a kezdetektől fel kell állítanunk bizonyos kritériumokat. Mindig legyen egy előre elkészített listánk többféle állásról ami érdekel bennünket, természetesen a képességeinket alapul véve.

Ezeket az előnyőket kell hangsúlyozni, amikor önéletrajzot és motivációs levelet készítünk.

Ismerjük meg a cég kultúráját!

Első körben szerezzünk információt a piacról, ahol a cég tevékenykedik. Amennyiben kereskedelmi területen keresünk munkát, ismernünk kell a piaci kilátásokat, a cég pozícióját a piacon, emellett a főbb versenytársakat is. Ezek az információk nagyon fontosak ahhoz, hogy meghatározzuk a cég legfőbb jellemzőit és a problémákat melyekkel szembesülnek.

Kapcsolatfelvétel a céggel!

Nagyon fontos a jelentkezésekkor, hogy felvegyük a kapcsolatot a céggel és megbizonyosdjunk róla, hogy van-e a keresésünknek megfelelő állás. Ehhez elég mindössze egy telefonhívás. Végül minden információt alaposan mérlegelnünk kell ahhoz, hogy az elvárásainknak legmegfelelőbb munkát válasszuk ki.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet

Karriercélok

A karriercélok fontos tényezői vagy mérföldkövei minden egyén életének, legyen az dolgozó ember, vagy munkakeresés fázisában lévő. A…