Kérdezd meg, hogy hogy van!

Utókövetés - Kérdezd meg, hogy hogy van!
Utókövetés – Kérdezd meg, hogy hogy van!

Tőled megszokták kérdezni a munkahelyeden, hogy hogy vagy?

6. lépés – Utókövetés

A kiválasztási folyamat valójában nem zárul le, utolsó szakaszát a folyamatos nyomon -és utókövetés kíséri, többek között a jelölt szocializációs időszakának figyelése, tehát a „hogy érzi magát” állapot követése.

Összefoglaló

A kiválasztási életciklus 6 lépésben az álláskeresők, és a szervezet képviselői oldaláról felmerült gyakori problémákra igyekezett hasznos válaszokkal szolgálni, bízva abban, hogy a jövőben alkalmazott kiválasztási módszerek és technikák, valamint állásinterjúk rossz gyakorlatoktól mentesen, ténylegesen megvalósuló szervezeti, és álláskeresői élménnyel záruljanak.

Szerző

Ötvös Bernadett

A cikk részei:

1. lépés – Milyen céget/jelöltet keresek?

2. lépés – Álláshirdetés

3. lépés – Jelentkezés

4. lépés – Előszűrés, interjú

5. lépés – Visszajelzés

6. lépés – Utókövetés


Jelen cikk a „Paradigmaváltás a toborzás-kiválasztásban” c. témasorozat második részeként, a kiválasztási életciklus állomásait mutatja be gyakorlati példákkal, gondolatokkal, ténymegállapításokkal fűszerezve.

Olyan kérdésre ad választ, miszerint „a kiválasztási szempontok során számítanak-e még az emberi értékek?”. Azonosítja „a tökéletes jelölt, valamint a megnéznénk még egy jelöltet szindróma” jelenségét.

Kijelentéssel kíván élni, miszerint a jelöltélmény nem az interjún, hanem az előszűréskor kezdődik”.

Végezetül foglalkozik a közeljövő interjú kérdéseivel is, úgy mint: Hány követőd van? Mely cégekkel volt már együttműködésed?

A témáról Ötvös Bernadett, HR Generalista ír. (A cikk első része itt.)

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Mi a sommelier munkája?
Tovább olvasom

Mi a sommelier munkája?

A sommelier azaz a borszakértő feladata, hogy segítsen a vendégeknek kiválasztani a legjobb bort, akár egy előkelő étteremben,…