Mi a zöld munkahely?

Mi a zöld munkahely?

Mi a zöld munkahely?A zöld munkahelyeket más szóval környezetbarát munkahelyeknek hívjuk. A környezetbarát munkahely kialakítására számtalan megoldás van. Sok vállalat állandó törekvése ez, mivel a technológia segítségével egyre könnyebb az ilyen irányú kialakítás. Egy zöld vállalat a gazdaságban és a termelékenységben változást tud előidézni, nem úgy mint mások. Egyesek azt is mondják, hogy a zöld munkahelyek által jobb a légkör is a munkahelyeken.

Azok számára, akik nem tudnak gyalog, vagy biciklivel munkába járni, a legtöbb cég közös autóhasználatot tesz lehetővé. Amikor többen utaznak egy autóval, a szénmonoxid kibocsátás csökken. Ezen felül a parkolóhelyek száma is csökken. A vállalatok könnyen megszervezhetik a közös utakat intraneten, vagy hirdetőtábla segítségével.

A faliújság azonban egy zöld munkahelyen nem a legjobb megoldás. Rengeteg papírt használunk hozzá, ezáltal sokkal több használódik el belőle. Még ha a vállalatok soha nem lesznek meg papír nélkül, a zöld munkahelyek specialistái a digitalizálást részesítik előnyben, amikor csak lehet. Az e-maileket vagy más egyéb dokumentumokat ahelyett, hogy kinyomtatnák, “el-email-ezik” és a merevlemezen tárolják. Ezen felül arra sarkallják a dolgozókat, hogy a munka végén áramtalanítsák számítógépeiket, ezáltal rengeteg energiát megspórolva.

Azokat a dolgokat, amiket nem lehet online tárolni, újrahasznosított papírra lehet nyomtatni. Akárki is felelős az irodai kiegészítőkért, oda kellene figyelnie, hogy az újrahasznosított jelzés szerepeljen a papíron. Más eszközök, mint például tollak, ceruzák, szövegkiemelők is készülnek újrahasznosított anyagokból.

Sok helyen megengedik a dolgozóknak, hogy otthonról dolgozzanak. A telekommunikáció segítségével, e-maillel, telefonkonferenciával egy vagy akár több napot is dolgozhatnak otthonról. Az otthonról történő munkavégzés sokféleképpen javíthat a zöld munkahelyen. Kevesebb papír halmozódik fel, és az ingázás is kiküszöbölhető, továbbá, ha valaki 40 órát dolgozik egy héten, az akár 4 nap alatt, 10 órás munkarendben is megoldhatja ezt.

Az újrahasznosított anyagokból készült egyenruhák is elősegíthetik a zöld munkahelyet, továbbá az is, ha a bútorok, esetleg a padló is újrahasznosított anyagokból vannak. Az étkeztetés során is oda lehet figyelni, ha organikus és természetes alapanyagból készült ételeket kínálnak. Ezáltal a dolgozók egészségi állapota is jobb lesz.

0 Shares:
Ez is tetszhet
A mosolygás előnyei
Tovább olvasom

A mosolygás előnyei

A mosolygás remek módja annak, hogy kapcsolatot teremtsünk másokkal. A mosolygás azt jelenti hogy közvetlen, kedves személyiség vagyunk.…
Mit csinál egy ügyvéd?
Tovább olvasom

Mit csinál egy ügyvéd?

Manapság egyre nagyobb szükség van arra, hogy mindenről jólinformáltak legyünk. Gyakran találkozunk olyan szituációkkal, melyekre a legkevésbé sem…
Mi a fizetés?
Tovább olvasom

Mi a fizetés?

Ha fizetésről beszélünk, az sok mindenkinek annyit jelent, hogy a munkaadó fizet valamennyi pénzt a munkavállalónak. Ez közel…