Mi a zöld munkahely?

Mi a zöld munkahely?

Mi a zöld munkahely?A zöld munkahelyeket más szóval környezetbarát munkahelyeknek hívjuk. A környezetbarát munkahely kialakítására számtalan megoldás van. Sok vállalat állandó törekvése ez, mivel a technológia segítségével egyre könnyebb az ilyen irányú kialakítás. Egy zöld vállalat a gazdaságban és a termelékenységben változást tud előidézni, nem úgy mint mások. Egyesek azt is mondják, hogy a zöld munkahelyek által jobb a légkör is a munkahelyeken.

Azok számára, akik nem tudnak gyalog, vagy biciklivel munkába járni, a legtöbb cég közös autóhasználatot tesz lehetővé. Amikor többen utaznak egy autóval, a szénmonoxid kibocsátás csökken. Ezen felül a parkolóhelyek száma is csökken. A vállalatok könnyen megszervezhetik a közös utakat intraneten, vagy hirdetőtábla segítségével.

A faliújság azonban egy zöld munkahelyen nem a legjobb megoldás. Rengeteg papírt használunk hozzá, ezáltal sokkal több használódik el belőle. Még ha a vállalatok soha nem lesznek meg papír nélkül, a zöld munkahelyek specialistái a digitalizálást részesítik előnyben, amikor csak lehet. Az e-maileket vagy más egyéb dokumentumokat ahelyett, hogy kinyomtatnák, “el-email-ezik” és a merevlemezen tárolják. Ezen felül arra sarkallják a dolgozókat, hogy a munka végén áramtalanítsák számítógépeiket, ezáltal rengeteg energiát megspórolva.

Azokat a dolgokat, amiket nem lehet online tárolni, újrahasznosított papírra lehet nyomtatni. Akárki is felelős az irodai kiegészítőkért, oda kellene figyelnie, hogy az újrahasznosított jelzés szerepeljen a papíron. Más eszközök, mint például tollak, ceruzák, szövegkiemelők is készülnek újrahasznosított anyagokból.

Sok helyen megengedik a dolgozóknak, hogy otthonról dolgozzanak. A telekommunikáció segítségével, e-maillel, telefonkonferenciával egy vagy akár több napot is dolgozhatnak otthonról. Az otthonról történő munkavégzés sokféleképpen javíthat a zöld munkahelyen. Kevesebb papír halmozódik fel, és az ingázás is kiküszöbölhető, továbbá, ha valaki 40 órát dolgozik egy héten, az akár 4 nap alatt, 10 órás munkarendben is megoldhatja ezt.

Az újrahasznosított anyagokból készült egyenruhák is elősegíthetik a zöld munkahelyet, továbbá az is, ha a bútorok, esetleg a padló is újrahasznosított anyagokból vannak. Az étkeztetés során is oda lehet figyelni, ha organikus és természetes alapanyagból készült ételeket kínálnak. Ezáltal a dolgozók egészségi állapota is jobb lesz.

0 Shares:
Ez is tetszhet
Gyakornoki program
Tovább olvasom

Gyakornoki program

Amikor a legjobb munkaerőt keressük, szóba jöhet a gyakornoki program, mint kiválasztási folyamat. Itt általában a jelentkezők próbálják meggyőzni a munkaadót arról, hogy éppen Ők felelnek meg az adott pozícióra, de valójában nem csak a jelentkezőnek kell meggyőzőnek lennie, hanem a gyakornoki program meghirdetőjének is.
Humánerőforrás-fejlesztés
Tovább olvasom

Mi a humánerőforrás fejlesztés?

A humánerőforrás fejlesztés segít az alkalmazottaknak a személyes és szervezői készségeit, tudását és képességeit fejleszteni. Olyan lehetőségeket rejt…
Mobbing, a munkahelyi zaklatás
Tovább olvasom

Mobbing, a munkahelyi zaklatás

A mobbing munkahelyi stressz okozása szándékosan, sorozatos támadás, általában csoportos összefogás eredménye. A szó az angolból ered (to…