Stratégiák a munkaerő megtartására

Stratégiák a munkaerő megtartására

Stratégiák a munkaerő megtartásáraA legjobb stratégiák közé tartozik a munkaerő megtartására a pozitív visszajelzés, a kielégítő munkahelyi körülmények megteremtése, a jó fizetés és a bónuszok felajánlása. A különböző biztosítások és a fizetett szabadságok, illetve a szabadnap lehetősége is megfontolandó. A fentieken kívül a legtöbb ember elégedett a munkahelyi körülményeivel illetve kevés hajlandóságot mutat a cég elhagyása iránt, ha úgy érzi pozitívan képes befolyásolni a vállalat jövőjét.

Egy profi munkaerő-megtartó terv termelékeny közeget hozhat létre és bármilyen vállalat sikeréhez hozzájárulhat. Azon alkalmazottak, akik értékesnek és elfogadottnak érzik magukat, általában teljes mellszélességgel állnak főnökük és a cég mögött. Egyes döntésekbe vonjunk be egy-egy embert, ezáltal elősegítve ezt.

A legtöbb munkavállaló, aki úgy dönt hogy otthagyja a munkáját és máshol keres munkát, gyakran érzik úgy, hogy nem a helyén kezelik képességüket. Ezen probléma kiküszöbölésére engedjük, hogy egyes projektekben vezető szerepet kapjanak. Ez a leggyakrabban innovatív ötletekkel fog járni amely által a termelékenység nő és javulhat a morál is.

Általánosságban az emberek azért dolgoznak, hogy fizetést kapjanak. A jól fizetett alkalmazottak nagyobb valószínűséggel maradnak jelenlegi pozíciójukban, még ha nem is elégedettek teljes mértékben munkájukkal. Sokkal hatékonyabban dolgoznak, ha boldogok és elismeri őket a többi kolléga illetve felettese. Azok, akik szívesen indulnak reggelente munkába, nem igazán keresnek más munkát, még ha jobb fizetést is ajánlanak nekik máshol.

Az egyén, aki úgy érzi hogy számít a véleménye, sokkal szívesebben vesz részt a munkahely projektekben és hozzá tud járulni a vállalat sikeréhez. Amennyiben a munkaerő-megtartó terv hatásos és javul az alkalmazottak közötti morál, a munkavállalók gyakran sokkal jobban odafigyelnek a vevőkre, vagy csak jobban odafigyelnek saját munkájukra. A meetingeken történő aktív részvétel is fokozódhat ezáltal.

A munkaerő megtartásban fontos még továbbá, hogy az alkalmazottak hogyan tekintenek egymásra. Gyakran lehetetlen elkerülni a munkahelyi pletykát és a kisebb vitákat. A munkavállalók gyakoroljanak bajtársiasságot és vegyék ki részüket a csapat feladatokból, hogy az irodán belüli problémákat a minimálisra csökkenthessék.

Azon dolgozók, akik az irodán kívül jó barátságban vannak, a legtöbb esetben a munka során is segítik egymást, esetleg önként vállalnak többletmunkákat a felettesük kérése nélkül is. Ezen felül sokkal kevesebb a veszekedés is, ha tisztelik egymást a munkavállalók, ezáltal teremtve jobb, produktívabb munkanapokat.

0 Shares:
Ez is tetszhet
A tárgyalás művészete
Tovább olvasom

A tárgyalás művészete

A munkapiac versenyképessége miatt az álláskeresőknek interjún kell részt venniük azért, hogy megszerezzenek egy munkát. Ha elnyerted a…
Az ingyen csokigolyó már nem elegendő
Tovább olvasom

Az ingyen csokigolyó már nem elegendő

Felejtsük el a plusz juttatásokat, mutassunk inkább több figyelmet munkavállalóink felé. A Google-nél odafigyeltek a kényelemre: a masszázsfotelek, asztalifoci és természetesen ingyenes snack-ek, beleértve (E.T. után szabadon) az M&M's csokigolyót is.