Stratégiák a munkaerő megtartására

Stratégiák a munkaerő megtartására

Stratégiák a munkaerő megtartásáraA legjobb stratégiák közé tartozik a munkaerő megtartására a pozitív visszajelzés, a kielégítő munkahelyi körülmények megteremtése, a jó fizetés és a bónuszok felajánlása. A különböző biztosítások és a fizetett szabadságok, illetve a szabadnap lehetősége is megfontolandó. A fentieken kívül a legtöbb ember elégedett a munkahelyi körülményeivel illetve kevés hajlandóságot mutat a cég elhagyása iránt, ha úgy érzi pozitívan képes befolyásolni a vállalat jövőjét.

Egy profi munkaerő-megtartó terv termelékeny közeget hozhat létre és bármilyen vállalat sikeréhez hozzájárulhat. Azon alkalmazottak, akik értékesnek és elfogadottnak érzik magukat, általában teljes mellszélességgel állnak főnökük és a cég mögött. Egyes döntésekbe vonjunk be egy-egy embert, ezáltal elősegítve ezt.

A legtöbb munkavállaló, aki úgy dönt hogy otthagyja a munkáját és máshol keres munkát, gyakran érzik úgy, hogy nem a helyén kezelik képességüket. Ezen probléma kiküszöbölésére engedjük, hogy egyes projektekben vezető szerepet kapjanak. Ez a leggyakrabban innovatív ötletekkel fog járni amely által a termelékenység nő és javulhat a morál is.

Általánosságban az emberek azért dolgoznak, hogy fizetést kapjanak. A jól fizetett alkalmazottak nagyobb valószínűséggel maradnak jelenlegi pozíciójukban, még ha nem is elégedettek teljes mértékben munkájukkal. Sokkal hatékonyabban dolgoznak, ha boldogok és elismeri őket a többi kolléga illetve felettese. Azok, akik szívesen indulnak reggelente munkába, nem igazán keresnek más munkát, még ha jobb fizetést is ajánlanak nekik máshol.

Az egyén, aki úgy érzi hogy számít a véleménye, sokkal szívesebben vesz részt a munkahely projektekben és hozzá tud járulni a vállalat sikeréhez. Amennyiben a munkaerő-megtartó terv hatásos és javul az alkalmazottak közötti morál, a munkavállalók gyakran sokkal jobban odafigyelnek a vevőkre, vagy csak jobban odafigyelnek saját munkájukra. A meetingeken történő aktív részvétel is fokozódhat ezáltal.

A munkaerő megtartásban fontos még továbbá, hogy az alkalmazottak hogyan tekintenek egymásra. Gyakran lehetetlen elkerülni a munkahelyi pletykát és a kisebb vitákat. A munkavállalók gyakoroljanak bajtársiasságot és vegyék ki részüket a csapat feladatokból, hogy az irodán belüli problémákat a minimálisra csökkenthessék.

Azon dolgozók, akik az irodán kívül jó barátságban vannak, a legtöbb esetben a munka során is segítik egymást, esetleg önként vállalnak többletmunkákat a felettesük kérése nélkül is. Ezen felül sokkal kevesebb a veszekedés is, ha tisztelik egymást a munkavállalók, ezáltal teremtve jobb, produktívabb munkanapokat.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Mennyit keresnek a pályakezdők
Tovább olvasom

Mennyit keresnek a pályakezdők?

A friss diplomások, és a pályakezdő fiatalok az álláskeresésnél a legfontosabb szempontként a havonta megkereshető munkabér összegét veszik…
A HR ideje még nem járt le
Tovább olvasom

A HR ideje még nem járt le

Az Oracle arra figyelmeztette a HR vezetőket a HR Tech World konferencián, hogy a jövőben a HR folyamatok előtérbe helyezése helyett a csapatok teljesítményére gyakorolt hatásukkal igyekezzenek fontosabb szerephez jutni.
A tárgyalás művészete
Tovább olvasom

A tárgyalás művészete

A munkapiac versenyképessége miatt az álláskeresőknek interjún kell részt venniük azért, hogy megszerezzenek egy munkát. Ha elnyerted a…