A munkakeresésnél alkalmazott technikák

A munkakeresésnél alkalmazott technikákMunkakereséskor érdemes bizonyos pontokat figyelembe venni. Ezért gyűjtöttünk össze egy pár technikát és tanácsot, hogy sikerrel járj ez ügyben.

Alakítsd az önéletrajzod saját magadra és igazítsd a piac igényeihez:

Az önéletrajz megírása egy nagyon fontos lépés és maximális törődéssel kell vele foglalkozni. Az önéletrajz elengedhetetlen dokumentum a munkaadó részére, ugyanis a legfőbb segítsége a leendő állásinterjú során. Az önéletrajznak egy teljes egészet kell alkotnia, tömörnek kell lennie és tartalmaznia kell a munkaadó által fontosnak tartott elemeket.

Tanácsok:

  • Nyugodtan készíts el két-, vagy háromféle önéletrajzot, melyek a legjobban illeszkednek az adott munkához, céghez.
  • Küldd el azon ismerőseidnek, barátaidnak, akik a HR területén dolgoznak.

Írj egy hatékony motivációs levelet:

A kísérőlevélnek motiváltnak kell lennie mivel ez mutatja be, illetve támogatja az önéletrajzod tartalmát, a képességeid, dinamizmusod feltárásával. A motivációs levél tárgya, hogy hogyan kapcsolódik az egyén, a munkakör és a cég egymáshoz. A kísérőlevélnek motiváltnak kell lennie ahhoz, hogy a munkaadó figyelmét elnyerje.

Tanácsok:

  • Az interneten pályázva írj egy rövid e-mailt, hogy a kísérőleveled feltétlenül olvassák el.
  • Óvakodj a közhelyektől; már az első sorokban meg kell hogy nyerd a munkaadó figyelmét.

Készülj fel az interjúra:

A kiválasztási folyamat fontos része az interjú, amely során ismertetheted a képességeidet és bebizonyíthatod, hogy a cégnek rád van szüksége. Minden az első találkozáskor dől el, amikor interjúra hív a munkaadó. Akármilyen területen is dolgozol, az interjúra kellő komolysággal kell felkészülnöd.

Ahhoz hogy sikeres legyen az álláskeresés, próbáld meg magad a munkaadó helyébe képzelni és előre dolgozz ki válaszokat azokra a kérdésekre, amik szerinted az interjú során felmerülhetnek.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet