Tanácsok az első munka kereséséhez. Néhány információ friss diplomásoknak!

Tanácsok friss diplomásoknak

Tanácsok friss diplomásoknakEljött az idő, hogy komolyan elgondolkodj az első munkádon. A diplomáddal felfegyverkezve íme egy pár tanács ahhoz, hogy megtaláld álmaid munkáját.

Először is válaszd ki az irányt: A 4 vagy 5 év specializálódás után valószínűleg egészen pontosan tudod, hogy mit szeretnél csinálni az életben. Amennyiben ez nem így van, itt az ideje hogy célokat jelölj ki magadnak és hogy kitaláld, mégis milyen irányban képzeled el a jövődet.

 

Szereted ha sokan vesznek körül? Vagy jobban érzed magad, ha számokkal bíbelődhetsz vagy programokat írhatsz? Elemezd a képességeidet, gyengeségeidet, a tevékenységeket amiket szeretsz vagy amelyeket kevésbé kedvelsz és határozd meg, hogy mi érdekel a legjobban. Tartsd szem előtt ezeket a dolgokat amikor a karriered tervezed.

Készítsd el a dokumentumaidat: Alapvető fontosságú, hogy minél több dolgot tudj meg a cégekről melyek érdekelnek téged, így elkészíthetsz egy listát a jelenleg rendelkezésedre álló lehetőségekről. A bátorság a legfontosabb a frissen diplomázottaknál. Mindent tudnod kell a cégek által kínált lehetőségekről. Látogass el a weboldalukra, olvasd el az újdonságokat és beszélj jelenlegi alkalmazottakkal, hogy jobban megismerd a céget.

Légy felszerelkezve mindennel, amire szükséged lehet: Nagyon fontos, hogy minden “eszköz” meglegyen bármilyen tevékenységhez. Ezek az “eszközök” munkakereséskor: az önéletrajz, motivációs levél és minden, ami támogat abban, hogy a munkát megszerezd. Fordítsd kellő időt az önéletrajz illetve a kísérőlevél megírására, melyekben egyértelműen meghatározod a képességeid és korábbi tapasztalataid. Amennyiben a tapasztalatod elenyésző, vagy egyáltalán nincs, próbálj meg részmunkaidőben elhelyezkedni az elején. Elemezd a tapasztalataidat és gondold végig, hogyan tudnád alkalmazni azokat egyes tevékenységek során.

Kapcsolatok: Az egyik legfontosabb dolog munkakereséskor, hogy kerülj kapcsolatba a lehető legtöbb emberrel. Szerezz előnyt minden forrásodból, beleértve az állásbörzéket, a szüleid barátait, a korábbi tanáraidat és szomszédaidat.

Ne add fel: Az élet kihívásokkal van tele. Reális célokat állíts fel, fogadd el, amit az elején kapsz és dolgozz nagyon keményen. Ne felejts el aktívnak maradni, tartsd meg az önbizalmad, legyél optimista és előbb vagy utóbb meg fogod találni azt a munkát, amire mindig is vágytál.

Vélemény, hozzászólás?
Ez is tetszhet
Kísérőlevél
Tovább olvasom

Kísérőlevél

Te mit gondolsz a kísérőlevél intézményéről? Hasznos? Vagy esetleg nem is kell? Nekem eddig mindig bejött. Azt hiszem…